U ponedjeljak će se okupiti radnice ʺOrljaveʺ: ʺŽelimo da Vlada RH i Olymp osiguraju dovoljno posla za radnice...ʺ

Orljava šije maskice
(FOTO: ps županija)

18.9.2021. | 09:38 | Andrea Lužanac
Pregleda: 4870

U ponedjeljak 20.09.2021. godine u Gradskom kazalištu Požega okupit će se radnice tekstilne tvornice Orljava koja je u stečaju. Zajedno uz bivše radnice tekstilne tvornice Orljava  sudjelovat će i predstavnici sindikata (Novi sindikat, Sindikat tekstil, obuće, kože, gume) i predstavnici Clean Clothes kampanje (CCC, globalne organizacije koja se bori za prava radnica u tekstilnoj industriji).

Otkako je tvornica tekstila Orljava otišla u stečaj, čak 172 bivše radnice iste tvornice su završile na burzi. Svrha okupljanja je to što sindikati i radnici žele da se proizvodnja nastavi, no za to su potrebne nove narudžbe.
Naime, njemački brend Olymp, nekada dugogodišnji kupac Orljave, otkazao je narudžbe prije nekoliko mjeseci, a Vlada RH ne pokazuje interes za radnice čiji je vlasnik.

Okupljanje organiziramo s članovima CCC mreže: predstavnici dviju organizacija iz Njemačke izrazit će podršku i solidarnost s radnicama uživo, a ostale organizacije uključit će se online. Pozvani su i predstavnici Olympa.


Predstavnik sindikata objasnit će radničke zahtjeve: Želimo da Vlada RH i Olymp osiguraju dovoljno posla za radnice, te da isplate radnicama otpremnine koje im po zakonu i kolektivnom ugovoru pripadaju., stoji u pozivu.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI