Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović

7.12.2022. | 10:13

034 Portal/slatkopedija.hr

Pregleda: 3529

VEZANO

Maturantice Poljoprivredno-prehrambene škole osvojile zlatnu medalju na 11. Interslastu
Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića (Požega) pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Požeško - slavonske županije
Slavonac Josip Čapo pobjednik 6. sezone Života na vagi: Skinuo 78,3 kilograma!
Darko Zovko pobjednik pojedinačnog prvenstva Požeško - slavonske županije u kuglanju
BBK Požega ukupni pobjednik Slavonske brdsko biciklistiške lige 2022, Noa Begović, Branimir Banko i Krešimir Pavičić pobjednici u svojim kategorijama
Ekipa PU požeško-slavonske pobjednik 18. Malonogometnog turnira Grada Požege
Tim Borac apsolutno izdominirao: Ivano, Kristijan, Glieb i Matej Prvaci Hrvatske!
Evo koliko iznosi nova prosječna plaća u Hrvatskoj
Online Kasino: Pregled najboljih opcija za hrvatske igrače

Ivan Ergović
(FOTO: slatkopedija.hr)

7.12.2022. | 10:13 | 034 Portal/slatkopedija.hr
Pregleda: 3529

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postiže izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.  

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.  




„Od kako sam bio na natjecanju iz kuharstva prije 8 godina, slastičarstvo me je odmah privuklo i želja mi je bila natjecati se upravo u slastičarstvu. Instinkt mi je govorio da je upravo sada došao taj tren i da pokažem svoje znanje i kreativnost. Ono što sam si skicirao na papiru i zamislio u glavi to sam i ispunio. Naravno uvijek treba još vježbe do savršenstva.“ – odmah je nakon pobjede za portal slatkopedija.hr komentirao Ivan.




Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.  

Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.  





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI