7.12.2022. | 10:13
034 Portal/slatkopedija.hr
Pregleda: 3529
Ivan Ergović
(FOTO: slatkopedija.hr)
Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postiže izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.
Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.
„Od kako sam bio na natjecanju iz kuharstva prije 8 godina, slastičarstvo me je odmah privuklo i želja mi je bila natjecati se upravo u slastičarstvu. Instinkt mi je govorio da je upravo sada došao taj tren i da pokažem svoje znanje i kreativnost. Ono što sam si skicirao na papiru i zamislio u glavi to sam i ispunio. Naravno uvijek treba još vježbe do savršenstva.“ – odmah je nakon pobjede za portal slatkopedija.hr komentirao Ivan.
Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.
Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.