Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović

7.12.2022. | 10:13

034 Portal/slatkopedija.hr

Pregleda: 3587

VEZANO

Maturantice Poljoprivredno-prehrambene škole osvojile zlatnu medalju na 11. Interslastu
Lipik brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika u ekološkom projektu Od izvora do mora
Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića (Požega) pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Požeško - slavonske županije
Slavonac Josip Čapo pobjednik 6. sezone Života na vagi: Skinuo 78,3 kilograma!
Darko Zovko pobjednik pojedinačnog prvenstva Požeško - slavonske županije u kuglanju
BBK Požega ukupni pobjednik Slavonske brdsko biciklistiške lige 2022, Noa Begović, Branimir Banko i Krešimir Pavičić pobjednici u svojim kategorijama
Ekipa PU požeško-slavonske pobjednik 18. Malonogometnog turnira Grada Požege
Svoju saborsku plaću ću donirati obiteljima u potrebi
Na lokacijama diljem Hrvatske postavljene nove kamere koje ne snimaju samo brzinu
Bira se najbolji radnik Hrvatske koji će dobiti bogatu novčanu nagradu

Ivan Ergović
(FOTO: slatkopedija.hr)

7.12.2022. | 10:13 | 034 Portal/slatkopedija.hr
Pregleda: 3587

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postiže izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.  

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.  




„Od kako sam bio na natjecanju iz kuharstva prije 8 godina, slastičarstvo me je odmah privuklo i želja mi je bila natjecati se upravo u slastičarstvu. Instinkt mi je govorio da je upravo sada došao taj tren i da pokažem svoje znanje i kreativnost. Ono što sam si skicirao na papiru i zamislio u glavi to sam i ispunio. Naravno uvijek treba još vježbe do savršenstva.“ – odmah je nakon pobjede za portal slatkopedija.hr komentirao Ivan.




Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.  

Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.  





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI