Sekcija HPD Sokolovac tijekom proteklih dana održala tri akcije

Sekcija HPD Sokolovac tijekom proteklih dana održala je tri akcije
(FOTO: HPD Sokolovac Požega)

20.6.2023. | 12:49 | HPD Sokolovac Požega
Pregleda: 1845

Proteklih desetak dana markacistička sekcija HPD Sokolovac održala je tri akcije. Obnovili su markacije na Papuku na planinarskom putu oznake 118 od kamenoloma Tisica do vrha Tisovac.

Dovršili su obnovu markacija na putu oznake 110 koji počinje kod planinarskog doma Lapjak do Češljakovačkog visa. U ranijim akcijama stigli su do područja Loparna te su sada tu nastavili do izvora Kapavac čime je taj put u potpunosti obnovljen.
Također su počeli s postavljanjem putokaza te je prvi postavljen na Požeškoj gori u Zakorenju kod planinarske kuće Bajin kijer na početku planinarskog puta oznake 517 koji vodi do najvišeg vrha ove gore - Kapavca.
U ovim akcijama sudjelovali su: Noa Čajka, Vesna i Damir Matoković, Spomenka Mušec, Željka Krpan-Miler, Krešimir Bubak, Elizabeta Radetić, Slavko Lončarević i voditeljica sekcije Anita Bubak.

Ove staze obnavljaju se kroz projekt za koji se dodjeljuju sredstva za uređenja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj u 2022. i 2023. godini u ukupnoj vrijednosti od 500.000,00 eura koja su osigurali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski planinarski savez iz vlastitih sredstava. Tako će kroz projekt "Sigurna i održiva planinarska infrastruktura" biti obnovljen veliki broj planinarskih putova diljem Hrvatske na radost velikog broja planinarki i planinara.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI