IN MEMORIAM: Preminuo je Franjo Brezicki

FOTO: HPD Sokolovac Požega

3.3.2023. | 16:50 | B.H.
Pregleda: 7547

Danas nas je napustio Franjo Brezicki koji je bio član Društva od 1963. godine s povremenim prekidima zbog poslovnih obveza koje su ga odvojile jedno vrijeme od Požege.

Cijeli svoj radni vijek je proveo u trgovačkoj djelatnosti prvo kao trgovački putnik a potom vlasnik uspješne trgovačke tvrtke MSB (Mladost Slavonski Brod).
Uz planinarske izlete od mladih dana volio je druženja te je bio jedan od glavnih aktivista koji se zauzeo za preuređenje i adaptaciju PD “Lapjak” u Velikoj čime je ostao zapisan zlatnim slovima u našem Društvo. Osim pomoći oko Doma financijski je pomogao brojne planinarske izlete kako u Domovini tako i u svijetu a posebno se ističe planinarski pothvat na Kilimandžaro (Kilimanjaro, nekoć Kaiser-Wilhelm-Spitze) planina i stratovulkan u sjeveroistočnoj Tanzaniji, blizu granice s Kenijom.


Iako već u poznim godinama g. Brezicki s veseljem i zadovoljstvom redovno je pratio planinarske izlete te je bio rado viđen gost u prostorijama HPD “Sokolovac”. Odlukom Skupštine HPD “Sokolovac” Požega na prijedlog UO HPD “Sokolovac” dodijeljeno mu je posebno priznanje za doprinos radu HPD “Sokolovac” Požega.

Dragi naš Franjo želimo ti da nastaviš hodati nebeskim stazama te neka tvoj životni duh i poslanje žive vječno. Iskreno saučešće obitelji, prijateljima te svima koji su ga poznavali.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI