Planinari HPD Sokolovca na planinarskom izletu Lula - Mali Papuk


(FOTO: B.H.)

20.2.2023. | 11:36 | B.H.
Pregleda: 1918

Planinarke i planinari HPD Sokolovca ove su nedjelje na planinarski izlet krenuli od Lule u blizini sela Kamenski Vučjak. Potok Velinca doveo ih je do partizanskog groblja Velinac pored kojeg su nastavili uspon na vrh Mali Papuk. 

 

Spustili su se do područja Čudovac na kojem se ističe nekoliko velikih starih hrastova. Kratko vrijeme uživali su u njihovoj ljepoti i dominaciji, a onda su nastavili područjem Bogdaška kosa. Tijekom hoda imali su  priliku  promatrati najviši vrh Papuka koji ih je pozivao da ga obiđu. No, njega su ostavili za neki drugi izlet.  Nakon odmora na koti 604 i uživanja u pogledu s vidikovca  na slavonska brda, nastavili su uspon na kotu 694 na kojoj se ističe crnogorično drveće i zaobljene stijene obrasle mahovinom. 


 


Vraćaju se na kotu 604 te silaze uskim grebenom. Provlače se kroz  mlada stabla i granje te se oštro spuštaju prostranom šumom do potoka Duboka rijeka. Zbog njegove širine bilo im je zabavno i  izazovno savladati prijelaz preko njega. Pred kraj puta ugrijani suncem uz vodiča Krešimira Bubaka uživaju u zvuku potoka i nježnim vjesnicima proljeća.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI