Planinari Sokolovca na tradicionalnom pohodu ’Lipanj u Lipiku’

FOTO: HPD Sokolovac Požega

12.6.2023. | 10:09 | B.H.
Pregleda: 1330

Već po tradiciji planinari HPD "Sokolovac" Požega u ranim jutarnjim satima ove subote okupili su se kod "Ćire" te automobilima krenuli na ovotjednu planinarsku avanturu u Lipik. Na poziv domaćina PD "Lipa" Lipik odazvali su se na tradicionalni planinarski pohod "Lipanj u Lipiku". Mjesto okupljanja je bilo jezero Raminac gdje je domaćin organizirao tradicionalni planinarski doručak za sve sudionike.Prije polaska na planinarsku turu pozdravili su ih predsjednik PD "Lipa" Lipik Josipa Matijevića i direktor Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića, nakon čega je napravljena zajednička fotografija. Turistički vlakić je sve sudionike odvezao do početne točke u Šeovici, odakle se krenulo na 3,5 satno planinarenje. Planinarska staza je vodila najljepšim predjelima Psunja što je ostavilo bez daha sve prisutne izletnika. Uz lijepo vrijeme i puno blata na cipelama planinari su napravili laganu pauzu kod planinarskog skloništa "Točkica" gdje je domaćin organizirao prigodnu zakusku.

Nakon ugodnog planinarenja cca. 15 km izletnike je dočekao vlakić kod sela Skenderovci te ih je vratio do jezera Raminac gdje je organiziran Lađarski kup Grada Lipika i zajednički ručak. Uz brojne goste te nastup tamburaša druženje se nastavilo do kasnih poslijepodnevnih sati. Na ovogodišnjem pohodu okupilo se 50-tak planinara iz Planinarskog društva Psunj iz Pakraca, HPD "Strmac" Nova Gradiška te HPD "Sokolovac" Požega, uz pratnju HGSS. Koordinator izleta je bio predsjednik HPD "Sokolovac" Bruno Horvat.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI