FOTO: Shutterstock
Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike kojima možete "pojačati" umak.
Sastojci za piletinu u kremstom umaku:
2 veća fileta pilećih prsa
200 g šampinjona
1 dl vrhnja
2 žlice jogurta
2 žličice senfa
1 žličica sjeckanog đumbira
Za marinadu:
2 žlice jogurta
2 žličice kurkume
1 žlica senfa
3 žlice soka od naranče
sol, papar
Priprema:
Izmiješajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu i poklopite pa ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.Izvadite meso iz marinade i pržite piletinu u tavi sa svake strane oko osam minuta. Dodajte narezane gljive pa još kratko pržite dok malo ne omekšaju, a tekućina od gljiva ispari. Prelijte mješavinom vrhnja, senfa i jogurta i ubacite đumbir pa ostavite neka krčka dok se ne reducira. Prema želji dodajte soli i papra. Poslužite s omiljenim prilogom ili salatom.
(Izvor: Punkufer.hr)