Recept za umak od sira koji se savršeno slaže s pomfritom

Umak od sira
(FOTO: Shutterstock)

7.2.2024. | 08:56 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1000

Prženi krumpirići ukusniji su kada se jedu s odgovarajućim umakom. U restoranima brze hrane najčešće se poslužuju uz kečap, majonezu ili neki sličan industrijski umak.

Ako želite unijeti dodatnu dozu slasnosti u prženi krumpir, poslužite ga s umakom od sira. Za pripremu ovog umaka potrebno vam je svega sastojka – upotrijebite punomasni aromatični sir poput cheddara, a rastopite ga u nešto mlijeka i začina.

Da bi umaku dali malo osobnosti – u njega stavite nešto ljutog umaka te mljevene gorušice.


Sastojci:


125 ml punomasnog mlijeka
125 g naribanog sira cheddar
1 žlica maslaca
1 žlica brašna
1 čajna žličica ljutog umaka
1 čajna žličica češnjaka u prahu
½ čajne žličice luka u prahu
½ čajne žličice mljevene gorušice

Priprema:

Ispržite pomfrit na uobičajeni način. Ako želite da vam ispadne hrskav kao iz najboljih restorana, poslužite se ovimtrikom.

Napravite umak: rastopite jednu žlicu maslaca u malom lončiću. Dodajte jednu žlicu brašna. Miješajte bez prestanka dok se ne stvori pasta – otprilike jednu do dvije minute.

Podlijte smjesu s mlijekom i nastavite miješati dok se ne dobijete gust umak. Umiješajte češnjak u prahu, luk i gorušicu.

Uklonite umak s vatre. Umiješajte u topao umak naribani sir cheddar. Miješajte umak dok se sir ne rastopi.

Ako je umak pregust, razrijediti ga možete s par žlice punomasnog mlijeka.

Na kraju dodajte malo ljutog umaka. Prelijte gotov umak preko prženih krumpirića i poslužite s nešto začinskog bilja po želji. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
UMAK
SIR
POMFRIT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI