Recept za piletinu u umaku sa senfom i gljivama kojem ćete se rado vraćati svaki tjedan

Piletina
(FOTO: Shutterstock)

17.10.2023. | 10:40 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2108

Piletina u umaku od senfa i gljivabrzo je i jednostavno jelopunog okusa idealno za sredinu tjedna kada se zaželite nekog pravog domaćeg safta.

Bijelo vino, estragon, dijon senf i malo češnjakavaši su saveznici u ovom receptu koji će od obične piletine s gljivama napraviti spektakl.

Piletina u umaku od senfa i gljivagotova je za 4 minuta, a najbolje će joj stajati pire-krumpir, riža ili knedle koje će božanstveno pristajati uz ovaj umak.


Sastojci za piletinu u umaku od senfa i gljiva:


4 komada pilećih prsa, s kožom
200 g šampinjona
1 češanj češnjaka, nasjeckan na sitno
1 glavica luka, narezanog na ploške
3 žlice dijon senfa
1 žlica svježeg estragona, nasjeckanog, plus za ukrašavanje
500 ml bijelog vina
malo vrhnja za kuhanje, od oka, po želji

Priprema piletine u umaku od senfa i gljiva:

U tavi zagrijte malo maslinova ulja. Pileća prsa posolite i popaprite pa popržite s obje strane, prvo kožom prema dolje. Izvadite iz ulja i ostavite sa strane.

Na istoj tavi kratko pecite gljive narezane na ploške. Izvadite i ostavite sa strane. U istu tavu stavite češnjak i luk pa pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte senf i estragon.

Vratite gljive. Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 minute.

Dodajte piletinu, s kožom prema gore i pirjajte nepoklopljeno 25 minuta povremeno miješajući.

Na kraju po želji umiješajte malo vrhnja za kuhanje.

Promiješajte umak i po želji ukrasite svježim estragonom.

izvor: Pun Kufer


VIŠE NA TEMU:
PILETINA
RECEPT
HRANA
UMAK
SENF
GLJIVE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI