Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Getty Images
Hrskavi i sočni krumpiri sa slaninom za doručak se jedu s pečenim jajima, a za ručak ili večeru s kobasicama, mesnim pečenjem - ili bez ičega.
Volite li restani krumpir, lako biste se mogli zaljubiti u njemački bratkartoffeln, odnosno prženi krumpir, koji je nešto konkretniji i manje kašast – a divnu aromu i okus mu daje slanina. Tako je dobar da ga Nijemci jedu i za doručak s pečenim jajima.
Prvi korak je odabir krumpira; najbolji izbor je voštani, koji se neće raspasti tijekom kuhanja. Potrebna vam je i dobra slanina, najbolje domaća, kao i začinsko bilje poput peršina, sjemenki kumina, majčine dušice ili ružmarina.
Ovisno o receptu, Nijemci u ovo jelo mogu, ali i ne moraju dodati luk. Prženi krumpir poslužite uz kobasice, pečenje ili meso s roštilja, uz kakvo dobro pivo.
Sastojci za Bratkartoffeln:
500 g krumpira
225 g slanine
1 luk
Začini (sol, papar, peršin)
Priprema:
1. Operite krumpire i skuhate ih u kori tako da se ne prekuhaju. Narežite slaninu i luk. Stavite slaninu u tavu i pržite dok ne postane hrskava pa maknite iz tave te na istoj masnoći popržite luk i stavite ga na stranu.
2. Procijedite krumpire pa ih ogulite i narežite na ploške. Popržite krumpir u tavi u dvije ture kako bi bili hrskavi. Zatim dodajte luk i slaninu, začinite solju, paprom i dodajte sjeckani peršin ili začine prema želji.
(Izvor: Punkufer.hr)