Recept za musaku od kiselog kupusa i krumpira

Recept za musaku od kiselog kupusa i krumpira

Musaka s kiselim kupusom i krumpirom
(FOTO: Shutterstock)

20.2.2024. | 09:15 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 5763

Dodajte kiseli kupus u klasičnu musaku i otkrit ćete sasvim novo jelo. Ljubitelji kiselog kupusa ne moraju se ograničiti samo na sarmu, a ova musaka jednostavno može postati i vegetarijanska– samo preskočite kobasice.

Jelo ćete vrlo jednostavno pripremiti prema ovome receptu koji smo pronašli na stranici www.krenizdravo.hr, a nadamo se da će vam se ova musaka toliko svidjeti da će biti tek prva u nizu vaših novih složenaca s kiselim kupusom. Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira jednostavni su i svakodnevni pa ih vjerojatno već i imate kod kuće.

Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira:

500 g kiselog kupusa, narezanog
5 većih krumpira
1 manja glavica luka
1 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
papar
sol
2 – 3 kobasice, po želji
2 jaja
mlijeko

Priprema musake od kiselog kupusa i krumpira:

U lonac stavite kuhati cijele krumpire s korom.

Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte češnjak i kiseli kupus, začinite i dinstajte oko 15 minuta.

Zatim dodajte narezane kolutove kobasice.

Kada je krumpir kuhan, pustite ga da se malo ohladi, ogulite ga i narežite na ploške.

Pripremite posudu za pečenje i nauljite je maslinovim uljem.

Na dno posude posložite ploške krumpira pa dodajte dinstani kupus. Ponovite postupak.

Musaku pecite u pećnici na 250 °C oko 15 minuta.

Dok se musaka peče, napravite preljev od dva jaja i malo mlijeka.

Preljev prelijte po musaki i ostavite da se peče još 15 – 20 minuta.

izvor- Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI