Ovog nema ni u restoranu! Trik za najhrskaviji domaći krumpir iz pećnice

FOTO: Getty Images

19.10.2020. | 11:50 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 8656

Luk i češnjak ključ su ukusnog i hrskavog domaćeg krumpira. Najbolje od svega – možete ga ispeći u pećnici...

Sastojci za 4 osoba:
900 grama krumpira s visokim postotkom škrobi
½ crvenog luka (oko 50 grama)
1 glavnica češnjaka
100 mililitra biljnog ulja
½ čajne žličice paprike u prahu
1-2 čajne žličice soli
1 čajna žličica mljevenog crnog papra

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva. 2. Operite krumpire i narežite ih na kockice veličine oko 2,5 centimetara.

3. Očistite luk i češnjak pa ih pomiješajte s uljem i začinima u blenderu dok ne dobijete ujednačenu smjesu.


4. Krumpire dobro premažite smjesom na bazi luka.


5. Krumpire pravilno rasporedite na lim za pečenje kojeg ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Bolje je iskoristiti dva različita lima za pečenje, nego krumpire naguravati u jedan. Na taj način krumpiri će se bolje i ravnomjernije ispeći.

6. Pecite krumpire u pećnici dok ne potamne, otprilike oko 30 minuta.

7. Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
KRUMPIR
TRIK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI