Nera Bakić (KK Nove nade) donijela svjetsko srebro u Požegu, a Niko Kalvi broncu u Pakrac

FOTO: PŠS

18.5.2023. | 12:53 | PŠS
IZVOR: sport-pozega.hr
Pregleda: 1554

Čitatelji ocijenili:

5

VARAŽDIN- Od 12. do 17. svibnja 2023. u Varaždinu je održanoXV. Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore U18na kojemu je boje našeg grada branilaNera Bakić, mlada igračicaKuglačkog kluba Nove Nade,Nera Bakić. Kao naša najmlađa reprezentativka, s nepunih 16 godina, Nera je na ekipnom prvenstvu uspijela doći do svoje prve srebrne medalje sa svjetskih prvenstava.

Naše djevojke srušile su2278 čunjevai samo14 čunjevaim je nedostajalo za obranu zlata osvojenog uKranju2021. Veliki je ovo uspijeh naše mlade kuglačice kojoj se smiješi velika karijera.

Uz Neru, boje Hrvatske na ovom prvenstvu branio je i sedamnaestogodišnjiNiko Kalvi,igrač KK Pakrac-Papu,tako da je naša županija imala i svog muškog predstavnika.Nikoje u tandemu saFranom Popovićemosvojiobrončanu medaljute se i on ponosan vratio kući u svojPakrac.


U isto vrijme održavao se iVIII Svjetski kup U14.Mladi hrvatski reprezentativci u raznim disciplinama (ekipno, parovno, mix tandemi, pojedinačno, kombinacija i sprint) osvojili su ukupno10 medalja,srušili dva svjetska rekorda i osvojili dva duga mjesta u poretku nacija....

Svi u Hrvatskoj možemo biti ponosni na svoje mlade kuglače.

(Izvor: sport-pozega.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI