KBK Borac Požega na Prvenstvu Hrvatske u kickboxing-u osvojio 4 bronce

FOTO: KBK Borac

6.3.2023. | 10:08 | KBK Borac Požega
Pregleda: 2388

Dana 4.3.2023. tim Borac nastupio je na državnom kickboxing prvenstvu u Đakovu, u disciplinama K-1 seniori te KL stariji kadeti. Ovom prilikom nastupilo je četvero naših boraca u užem sastavu natjecateljskog tima, Ivano Đevlan, Ivona Novak, Glieb Starovoitov i Robert Romanik. Prvi je nastupio Ivano te apsolutnom dominacijom pobijedio prvu borbu te osigurao ulazak u polufinale.U polufinalnoj borbi, koja je bila vrlo napeta, uspijeva bodovno izdominirati protivnika, međutim u zadnjih 20 sec gubi prednost te na kraju osvaja 3. mjesto u Hrvatskoj. Drugi nastupa Robert, jedini seniorski predstavnik koji je nastupio u K-1, u praktički najjačoj kategoriji turnira, jer su osim Roberta svi ostali bili profesionalni borci u toj kategoriji. Robert gubi protiv domaćeg favorita i također osvaja 3. mjesto Hrvatske, u disciplini K-1. Treći nastupa Glieb, inače naš mladi borac iz Ukrajine, kojega je odmah dopalo polufinale, te u borbi apsolutno dominira nad suparnikom.

Nažalost, pred kraj zadnje runde, Glieb zadnjim krošeom udara suparnika koji pada na pod i odustaje, međutim sudci su to ocijenili kao nokaut (KO) te diskvalificiraju našeg borca (riječ je o disciplini gdje nema udaranja punom snagom, samo brzinom), nakon čega i Gleb postaje 3. u Hrvatskoj. Zadnja nastupa Ivona u polufinalnoj borbi protiv suparnice s kojom se već susretala te u tijesnoj borbi ipak biva pobijeđenom i osvaja broncu, ali Ivonin napredak iz turnira u turnir je vrlo značajan, te možemo puno očekivati u narednom periodu. Trener Matej pohvaljuje sve borce na odličnom performansu, a posebno starije kadete koji su postali prave zvijezde kluba.Imali smo potencijal za 2 zlata, ali i ovo je odlično, imamo više medaljaša nego prošle godine na istom prvenstvu, a na ukupnoj ljestvici starijih kadeta našli smo se ispred nekih vrlo respektailbilnih Hrvatskih klubova. Treba napomenuti da je kickboxing u Hrvatskoj na jako visokoj razini, u top 15 zemalja Svijeta smo kontinuirano po službenim bodovima, stoga su i državna prvenstva vrlo zahtijevna, i sa vrlo jakom konkurencijom. Nastavljamo sa redovnim aktivnostima kluba, a tim Borac sada čeka Svjetski Kup u Austriji, te mnogi drugi nacionalni i međunarodni kupovi i prvenstva na koja planiramo izaći i osvojiti ih.Novi članovi su također dobrodošli, iz baze novih članova i rekreativaca redovito selekcioniramo nove natjecatelje, stoga pozivamo sve mlade, a posebno one od 12 do 20 godina da nam se priključe!

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI