Niko Kalvi je europski viceprvak u kuglanju!

Niko Kalvi- kuglanje
(FOTO: Hrvatski kuglački savez)

22.5.2024. | 10:00 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1722

16. svibnja u slovačkom Breznu je započelo 1. Europsko prvenstvo za mlađe juniore U18 koje će danas biti i službeno zatvoreno, a naš sjajni reprezentativac Hrvatske Niko Kalvi vratit će se kući sa srebrnom i brončanom medaljom oko vrata!

U konkurenciji 13 država Hrvatska je 18. svibnja najprije osvojila 3. mjesto u ekipnoj muškoj U18 kategoriji, a Niko se pokazao i kao dobar prognozer budući da su prvo mjesto osvojili Nijemci koje je označio kao favorite, dok su za 23 čunja bolji od Hrvata bili Slovaci.
Zatim je 20. svibnja uslijedilo natjecanje u muškom tandemu U18 u kojemu su Niko i Zvonko Salopek zajedničkim snagama prošli sve prepreke do finala sa slovenskim parom u kojemu im je nedostajalo par čunjeva ne bi li se okitili zlatom, no dovoljno smo svi ponosni na Niku i broncu koju će donijeti u Pakrac, a kamoli nakon što ju je nadogradio fantastičnom srebrnom medaljom koja mu je donijela i titulu viceprvaka Europe.
Ponovno je izbornik juniorske hrvatske reprezentacije Zdenko Sušac opravdao povjerenje struke te poveo na prvenstvo sjajan kadar koji mu je vratio još boljim
rezultatima, a Hrvatska se u ukupnom poretku nacija trenutno nalazi na 6. mjestu i dok je naš Niko okončao i slavi svoje sjajne nastupe, do kraja prvenstva preostalo je dočekati rasplet ženskog i muškog pojedinačnog te kombiniranog natjecanja nakon kojih ćemo saznati i sveukupan plasman naše U18 reprezentacije.

Sretan povratak kući i naklon do poda, bravo Niko!

izvor: Pakrački list


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI