Neodoljivi linzeri: Savršena krema od limuna za prhke blagdanske kolačiće

FOTO: Getty Images

15.12.2021. | 09:36 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2340

Blagdanski klasik, prhke linzere isprobajte u kombinaciji sa svilenkastom kremom od limuna i maslaca...

Krema od limuna, maslaca i šećera, u Britaniji poznata kao lemon curd, omiljen je dodatak kolačima, tortama, kroasanima, ali služi i kao mirisan namaz za kekse ili palačinke. Tajna svilenkaste teksture je u neprestanom miješanju sastojaka tijekom kuhanja, a kako se jaja ne bi zgrušala, valja ih stalno imati na oku.

Ako se to ipak dogodi, kremu procijedite od grudica. Krema se može kuhati na pari ili direktno u loncu na štednjaku, ali u drugom će slučaju lakše zagorjeti. U hladnjaku će trajati nekoliko tjedana, a može se i zamrznuti.


Sastojci za kremu od limuna:



60 ml cijeđenog limunova soka (1 – 2 limuna)
2 žličice ribane limunove korice
60 g šećera
1 vanilin šećer
4 žumanjka
42 g maslaca

Priprema:


1. Pjenasto izmiksajte žumanjke i šećer, zatim ih ulijte u lonac i kuhajte na pari miješajući. Kad se malo zagrije, dodajte maslac te sok i koricu dva limuna.

2. Kuhajte dok se krema ne počne zgušnjavati. Kako biste provjerili je li gotova, zagrabite je kuhačom i prijeđite po njoj žličicom – ostane li trag, spremna je.

(Izvor: Punkufer.hr)




VIŠE NA TEMU:
KREMA
LIMUN
KOLAČIĆI
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Planirate li ove godine na godišnji odmor na more?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI