Mesna industrija Ravlić ušla u predstečaj

Mesnica Ravlić- ilustracija
(FOTO: Društvene mreže)

29.5.2024. | 14:12 | Glas Slavonije
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 6209

Trgovački sud u Osijeku objavio je odluku o otvaranju predstečajnog postupka nad Mesnom industrijom Ravlić, čiji su pogoni na području Općine Petrijevci, ali im je sjedište na osječkoj adresi. Tvrtka je predstečajni prijedlog podnijela 30. travnja, odmah nakon blokade računa s iznosom od oko 400 tisuća eura. Prema dostupnim objavljenim podatcima, ova slavonska kompanija, koja ima obiteljsku povijest dužu od 60 godina, prošlu je godinu završila s manje od 24 milijuna eura prihoda. Pad je to od 32 posto, a gubitci su se povećali gotovo osam puta, iznosili su 4,54 milijuna eura, uz pedesetak zaposlenih manje. Nakon otvaranja predstečajnog postupka račun je deblokiran, ročište za ispitivanje tražbina određeno je za 27. kolovoza, a povjerenikom je imenovan Krešimir Fučkar.

Prethodno su se ove godine pojavile informacije kako tu osječku tvrtku, koja u svome portfelju, uz modernu klaonicu, koja je prošle godine proširena pogonom za preradu mesa na 3000 četvornih metara, ima četrdesetak mesnica diljem kontinentalnog dijela Hrvatske, kani preuzeti domaća tvrtka iz iste branše.

izvor: Glas Slavonije


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI