NASLOVNAPOLITIKA
Medijska ofenziva Kovačevića

FOTO: 034 Portal

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

Medijska ofenziva Kovačevića

8.9.2019. 09:37 | M.R./Z.B. PREGLEDA: 6233

Svjedoci smo zadnja dva mjeseca intenzivne medijske kampanje gsp. Kovačevića kako na svomu „domaćinskom portalu“ tako i na jednom nacionalnom. Cilj je kako je Oporbena petorka i upozoravala pokušaj umanjena političke ali i osobne štete nastale uslijed Uskokovih istraga ( i DORH-a) koje se bliže svomu kraju.

No uslijed silnih hvalospjeva i isticanja svega i svašta što je učinio ( iako mu je to i posao i dužnost kao načelnika Općine) a vjerojatno zbog silnih događanja smetnuo je s uma određene vrlo bitne činjenice a što će nadopuniti Oporbena petorka koncizno i pregledno.

Gsp. Kovačević je tako izostavio između ostalog spomenu:


KUPOVAO DRŽAVNU ZEMLJU NA PODRUČJU OPĆINE

U trostrukoj ulozi, kao predsjednik Komisije, kao načelnik te kao kupac. Za isto uzgred naplaćivao sebi po danu rada 371 kunu bruto iz Općinskog proračuna.


Nakon izvršene kupnje po njegovu nalogu kao načelnika iz Općinskog proračuna izvršeno protuzakonito plaćanje parcelizacije tada već privatnih zemljišta, kako za sebe tako i za preostalih osam kupaca (na određenoj parceli,gdje su sada niknuli voćnjaci, iznos oko 20 tisuća kuna).

ISPLAĆIVAO SI PROTUZAKONITE INO I DOMAĆE DNEVNICE TE GODINAMA UZIMAO CIPELARINU

Iako višekratno upozoravan od strane bivše pročelnice općine Jakšić da to ne čini uzimao je visoke iznose ino dnevnica za putovanja koje je u cijelosti trošak podmirivala Europska unija preko svojih fondova. Više godina je uzimao na mjesečnoj razini tzv cipelarinu u visini cca 600 kuna. Na taj je način oštetio Općinski proračun za nekoliko desetaka tisuća kuna. Na putu u Francusku u organizaciji KUD „Slavonija“ išao kao gost no po povratku je podigao poveći iznos dnevnica. Isto putovanje iz nekog razloga plaćeno dva puta.

DEMOKRACIJA UNUTAR OPĆINSKOG VIJEĆA NA NAČIN IVICE KOVAČEVIĆA

Niti na jedno izravno pitanje od strane vijećnika Oporbene petorke a u svezi nastalih troškova te financijskih dubioza nije odgovorio osim sa rečenicom „neću na to odgovoriti“. Pitanja su

postavljana usmeno i pismeno. Nikada a protok je veći od godinu i pol nije našao za shodno pokazati vijećnicima Zapisnik o proračunskom nadzoru koji duboko i teško optužuje kao načelnika tako i općinu Jakšić. Uzgred je nekoliko puta zaprijetio pojedinim vijećnicima da će ih tužiti odnosno da će se loše provesti je zamislite imaju hrabrosti uputiti pitanje !

PREKO FIKTVINIH RAČUNA ZA KUPNJU REPUBLIČKIH ZASTAVA IZVUKAO 54 TISUĆE KUNA.

Pred svjedocima, zaposlenicima JUO općine Jakšić kazao da mora izvući novac za financiranje stranke i odnijeti ih gsp. Franji Luciću. U razgovoru s zaposlenikom JUO gsp. Lucić demantirao riječi gsp. Kovačevića. Gdje su završili novci načelniče? Kasnije tvrdio pred istražiteljima da je on samo iskušavao vjernost zaposlenika JUO!!?? Istražitelji Ministarstva financija utvrdili da načelnik ne može opravdati trošak 54 tisuće kuna za kupnju zastava a što stoji u Zapisniku o proračunskom nadzoru.

I tako bismo mogli nabrajati unedogled. Dakle, Oporbena petorka upozorava svekoliku čitalačku publiku da gsp. Kovačević svojim medijskim istupima želi stvoriti lažnu sliku sebe i stanja u općini Jakšić. Stanje je iznimno loše i na rubu katastrofe kada se istrage protiv njega privedu koncu te kada sudski postupak koji vodi bivša pročelnica dođe svomu kraju.

Ističemo tešku neistinu i sakrivanje prave istine o tzv Gospodarskoj zoni, naime istina jest da nema zainteresiranih investitora koji bi se nazvali ozbiljnijim što svjedoči eklatantni primjer u svezi najavljenog najvećeg ulagača gsp. Nikice Pažina ( prije više od godinu dana). Tada je kazano od strane gsp. Kovačevića a i stoji u promemoriji tvrtke gsp. Pažina da će imenovani uložiti unutar Gospodarske zone 50 milijuna kuna u Pogon za preradu voća i povrća!!?? Pametnom dosta. Ovih dana svjedočimo na jednom domaćem portalu isticanje imena gsp. Pažina kao voditelja Ureda pri HGK i to u Sarajevu, BiH.

Osim utučenih silnih novaca čiji cilj ulaganja zna samo gsp. Kovačević zona se uredno pretvara u zaraslu ledinu.

Da bi donekle umanjio nastalu štetu kako po sebe tako i interesnu skupinu saznajemo iz provjerenih izvora da je podigao kaznenu prijavu protiv nekoliko članova Oporbene petorke. Taj alibi potez je vjerojatno učinio po savjetu svoga bliskog suradnika, savjetnika inače zaposlenika ODO.

Taj je dvojac nadalje unatrag mjesec dana iz LD „Seljak“ izbacio naprasno trojicu dugogodišnjih članova, lovaca iz razloga koji su neodrživi te kao takvi vrlo vjerojatno lako pobijeni u postupku koji slijedi.

Isto su tako prije nekoliko mjeseci a u ime LD „Seljak“ pokušali ( prijava bila nepotpisana) kaznenom prijavom naštetiti ne samo članu Oporbene petorke već i članu LD „Seljak“ jer su se drznuli po njihovu časnu gospodu prijaviti za nedjelo. Iste su odbačene.

Na koncu Oporbena petorka poručuje i odgovorno stoji iza toga da je u općini Jakšić počinjen kriminal težih razmjera te unatoč pokušajima silnih opstrukcija te zataškavanja slučajeva i nadalje vjeruje u pravnu državu Hrvatsku, jer da je Hrvatska sagledavajući cijelu situaciju samo“ p“ od pravne države gsp. Kovačević mora ne samo otići sa mjesta načelnika već i odgovarati za sve ono što je počinio protivno pozitivnim zakonima Republike Hrvatske. Poručujemo i svima onima koji mu drže zaleđe i pomažu ne bi li izbjegao odgovornost da također čine kazneno djelo protiv Republike Hrvatske.

Dosta smo toga negativnog isticali zadnje dvije godine protiv gsp. Kovačevića ( za sve imamo izjave neposrednih svjedoka ali i dokumentaciju) no ono što čuvamo za sudski postupak frapirat će i najžešće njegove pobornike jer ovo što je učinio jest nešto teško degutantno, bijedno ,podlo i dno dna no i taj podatak samo potvrđuje sve o tomu da ne preza od bilo čega ne bi li sebi ishodio materijalnu korist.

M.R./Z.BTagovi: politika, jakšić, Općina, oporbena petroka, ivica kovačević, mediji

48 SATI NA 034PORTALU

.

Čelnici sindikata javnih službi potpisali dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru

.

Program obilježavanja Dana branitelja Lipika i 28. Obljetnica oslobođenja

.

U Požegi se danas, tijekom vožnje, zapalio automobil

.

Dječji vrtić “Maslačak” okitio božićne jelke u Pakracu

.

DIP PROVJERIO POTPISE: Na utrku za Pantovčak ide 11 kandidata

.

Održana radionica „Božićna pošta“ u Muzeju grada Pakraca

.

Sveti Nikola sa svojim pomoćnicima stigao u Pleternicu i podijelio djeci poklone

.

Odabrani najdoktori u Hrvatskoj, među njima i tri liječnika iz Požege i Pakraca

.

Na području županije postavljene nove nadzorne prometne kamere, pogledajte gdje se nalaze!

.

Mještani Komušine i Laza ogorčeni jer zbog blata i zemlje na ʺcestiʺ ne mogu prići svojim kućama

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Osim usvojenog proračuna Grada Požege od 172 milijuna kuna, povećane su naknade za novorođenčad

.

Generalni vizitator zagrebačke Franjevačke provincije posjetio biskupa Škvorčevića

.

Struje neće biti ...

.

Danas pretežno oblačno i hladno

.

Prijevoz i iz Požege: Vlakom i autobusima dovozit će na brodski Advent

.

ZA SVE LJUBITELJE LEDA: Klizalište na Sportsko - rekreacijskom centru svoja vrata otvara u petak

.

Gimnastičko društvo Sokol na prijemu kod gradonačelnika

.

Od petka ponovno slijede topliji dani uz mjestimičnu kišu

.

Raspored odvoza starog papira na području Grada Pakraca

.

ʺGrađane ne zanima kako se troši njihov novacʺ

.

Donosimo vam neke od ideja uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma

.

Pročitajte kojih TOP 15 tvrtki u našoj županiji svojim zaposlenicima daje najviše prosječne plaće

.

Upišite se u registar “NE ZOVI” i riješite se neželjenih poziva

.

ʺUSKOK proširuje istragu protiv načelnika Općine Jakšić, Ivice Kovačevića!!ʺ

.

RK Požega poražen na gostovanju kod Ivanića u 12. kolu 1.HRL Sjever

.

Policija priprema štrajk i najavljuje kaos

.

U Požegi jučer otuđen motocikl, prevarena 39-godišnjakinja i lakša prometna nesreća

.

Struje neće biti ...

.

Danas djelomično sunčano i hladno

.

HRVATSKO PRAVOSUĐE: Suđenje požeškom županu Alojzu Tomaševiću vraća se na početak?

.

Sveti Nikola dolazi u Lipik kako bi podijelio poklone

FOTONALAZ

Mesari napravili ʺstražemanačku anakonduʺ!