NASLOVNAPOLITIKA
Medijska ofenziva Kovačevića

FOTO: 034 Portal

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

Medijska ofenziva Kovačevića

8.9.2019. 09:37 | M.R./Z.B. PREGLEDA: 6026

Svjedoci smo zadnja dva mjeseca intenzivne medijske kampanje gsp. Kovačevića kako na svomu „domaćinskom portalu“ tako i na jednom nacionalnom. Cilj je kako je Oporbena petorka i upozoravala pokušaj umanjena političke ali i osobne štete nastale uslijed Uskokovih istraga ( i DORH-a) koje se bliže svomu kraju.

No uslijed silnih hvalospjeva i isticanja svega i svašta što je učinio ( iako mu je to i posao i dužnost kao načelnika Općine) a vjerojatno zbog silnih događanja smetnuo je s uma određene vrlo bitne činjenice a što će nadopuniti Oporbena petorka koncizno i pregledno.

Gsp. Kovačević je tako izostavio između ostalog spomenu:


KUPOVAO DRŽAVNU ZEMLJU NA PODRUČJU OPĆINE


U trostrukoj ulozi, kao predsjednik Komisije, kao načelnik te kao kupac. Za isto uzgred naplaćivao sebi po danu rada 371 kunu bruto iz Općinskog proračuna.

Nakon izvršene kupnje po njegovu nalogu kao načelnika iz Općinskog proračuna izvršeno protuzakonito plaćanje parcelizacije tada već privatnih zemljišta, kako za sebe tako i za preostalih osam kupaca (na određenoj parceli,gdje su sada niknuli voćnjaci, iznos oko 20 tisuća kuna).

ISPLAĆIVAO SI PROTUZAKONITE INO I DOMAĆE DNEVNICE TE GODINAMA UZIMAO CIPELARINU

Iako višekratno upozoravan od strane bivše pročelnice općine Jakšić da to ne čini uzimao je visoke iznose ino dnevnica za putovanja koje je u cijelosti trošak podmirivala Europska unija preko svojih fondova. Više godina je uzimao na mjesečnoj razini tzv cipelarinu u visini cca 600 kuna. Na taj je način oštetio Općinski proračun za nekoliko desetaka tisuća kuna. Na putu u Francusku u organizaciji KUD „Slavonija“ išao kao gost no po povratku je podigao poveći iznos dnevnica. Isto putovanje iz nekog razloga plaćeno dva puta.

DEMOKRACIJA UNUTAR OPĆINSKOG VIJEĆA NA NAČIN IVICE KOVAČEVIĆA

Niti na jedno izravno pitanje od strane vijećnika Oporbene petorke a u svezi nastalih troškova te financijskih dubioza nije odgovorio osim sa rečenicom „neću na to odgovoriti“. Pitanja su

postavljana usmeno i pismeno. Nikada a protok je veći od godinu i pol nije našao za shodno pokazati vijećnicima Zapisnik o proračunskom nadzoru koji duboko i teško optužuje kao načelnika tako i općinu Jakšić. Uzgred je nekoliko puta zaprijetio pojedinim vijećnicima da će ih tužiti odnosno da će se loše provesti je zamislite imaju hrabrosti uputiti pitanje !

PREKO FIKTVINIH RAČUNA ZA KUPNJU REPUBLIČKIH ZASTAVA IZVUKAO 54 TISUĆE KUNA.

Pred svjedocima, zaposlenicima JUO općine Jakšić kazao da mora izvući novac za financiranje stranke i odnijeti ih gsp. Franji Luciću. U razgovoru s zaposlenikom JUO gsp. Lucić demantirao riječi gsp. Kovačevića. Gdje su završili novci načelniče? Kasnije tvrdio pred istražiteljima da je on samo iskušavao vjernost zaposlenika JUO!!?? Istražitelji Ministarstva financija utvrdili da načelnik ne može opravdati trošak 54 tisuće kuna za kupnju zastava a što stoji u Zapisniku o proračunskom nadzoru.

I tako bismo mogli nabrajati unedogled. Dakle, Oporbena petorka upozorava svekoliku čitalačku publiku da gsp. Kovačević svojim medijskim istupima želi stvoriti lažnu sliku sebe i stanja u općini Jakšić. Stanje je iznimno loše i na rubu katastrofe kada se istrage protiv njega privedu koncu te kada sudski postupak koji vodi bivša pročelnica dođe svomu kraju.

Ističemo tešku neistinu i sakrivanje prave istine o tzv Gospodarskoj zoni, naime istina jest da nema zainteresiranih investitora koji bi se nazvali ozbiljnijim što svjedoči eklatantni primjer u svezi najavljenog najvećeg ulagača gsp. Nikice Pažina ( prije više od godinu dana). Tada je kazano od strane gsp. Kovačevića a i stoji u promemoriji tvrtke gsp. Pažina da će imenovani uložiti unutar Gospodarske zone 50 milijuna kuna u Pogon za preradu voća i povrća!!?? Pametnom dosta. Ovih dana svjedočimo na jednom domaćem portalu isticanje imena gsp. Pažina kao voditelja Ureda pri HGK i to u Sarajevu, BiH.

Osim utučenih silnih novaca čiji cilj ulaganja zna samo gsp. Kovačević zona se uredno pretvara u zaraslu ledinu.

Da bi donekle umanjio nastalu štetu kako po sebe tako i interesnu skupinu saznajemo iz provjerenih izvora da je podigao kaznenu prijavu protiv nekoliko članova Oporbene petorke. Taj alibi potez je vjerojatno učinio po savjetu svoga bliskog suradnika, savjetnika inače zaposlenika ODO.

Taj je dvojac nadalje unatrag mjesec dana iz LD „Seljak“ izbacio naprasno trojicu dugogodišnjih članova, lovaca iz razloga koji su neodrživi te kao takvi vrlo vjerojatno lako pobijeni u postupku koji slijedi.

Isto su tako prije nekoliko mjeseci a u ime LD „Seljak“ pokušali ( prijava bila nepotpisana) kaznenom prijavom naštetiti ne samo članu Oporbene petorke već i članu LD „Seljak“ jer su se drznuli po njihovu časnu gospodu prijaviti za nedjelo. Iste su odbačene.

Na koncu Oporbena petorka poručuje i odgovorno stoji iza toga da je u općini Jakšić počinjen kriminal težih razmjera te unatoč pokušajima silnih opstrukcija te zataškavanja slučajeva i nadalje vjeruje u pravnu državu Hrvatsku, jer da je Hrvatska sagledavajući cijelu situaciju samo“ p“ od pravne države gsp. Kovačević mora ne samo otići sa mjesta načelnika već i odgovarati za sve ono što je počinio protivno pozitivnim zakonima Republike Hrvatske. Poručujemo i svima onima koji mu drže zaleđe i pomažu ne bi li izbjegao odgovornost da također čine kazneno djelo protiv Republike Hrvatske.

Dosta smo toga negativnog isticali zadnje dvije godine protiv gsp. Kovačevića ( za sve imamo izjave neposrednih svjedoka ali i dokumentaciju) no ono što čuvamo za sudski postupak frapirat će i najžešće njegove pobornike jer ovo što je učinio jest nešto teško degutantno, bijedno ,podlo i dno dna no i taj podatak samo potvrđuje sve o tomu da ne preza od bilo čega ne bi li sebi ishodio materijalnu korist.

M.R./Z.BTagovi: politika, jakšić, Općina, oporbena petroka, ivica kovačević, mediji

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kadeti Slavonije u četvrtfinalu Kupa regije na svom terenu uverljivo svladali Slogu (Nova Gradiška)

.

Vlado Leko ne baca stare deke, već ih koristi za izradu cvijetnjaka

.

U tijeku dogradnja Doma hrvatskih veterana u Lipiku

.

Djeca će svu nastavu morati nadoknađivati vikendima, zimskim praznicima ili produljenjem nastave u lipnju

.

U požeškoj Katedrali proslavljen blagdan sv. Ivana Pavla II.

.

Župan Tomašević prisustvovao Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija

.

27. obljetnica Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” obilježena u Požegi

.

Ovo su tri generacije Slavonaca koji ne žele iseliti i bore se da i drugi ostanu

.

Jučer krađa, požar kombajna i prometna nesreća

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Financijska pomoc

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija u Velikoj

.

Rajmund Bradik, najčešći gost iz Slovačke: Veliki ljubitelj Hrvatske i Pakraca

.

Struje neće biti ...

.

Vrijeme danas i dalje sunčano, najviša dnevna temperatura od 22 do 27°C

.

Kod Biškupaca se zapalio kombajn

.

Bartolović Barbara svoju ljubav prema narodnoj nošnji prenijela je na lutke

.

Na Jankovcu postavljeno sedam novih roštilja za posjetitelje

.

Josip Aladrović si doveo prijatelja da mu bude glavni savjetnik za EU fondove. Tip ima 5 godina radnog iskustva

.

Održana Skupština PŠS-a : ʺSkinite Messija sa zgrade na Sportsko – rekreacijskom centruʺ

.

Na području PU požeško slavonske jučer krađa i dragovoljna predaja oružja

.

Misijska nedjelja u požeškoj Katedrali

.

HPD Gojzerica pohodila Cincaru i Dinaru u Bosni i Hercegovini

.

U Požegi održana koordinacija županijskih savjeta mladih

.

Pakračke prosvjetne ustanove: Malo učenika, još manje nastave

.

Sudjelujte na Slavonskom kolinju i Čvarkijadi u Dobrovcu

.

Lipičani i Pakračani sudjelovali u humanitarnoj utrci pod geslom ʺZa zdrave grudi se potrudiʺ

.

Struje neće biti ...

.

Bablje ljeto se nastavlja: Vrijeme i dalje sunčano te iznadprosječno toplo

.

Poziv na besplatno obrazovanje

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Pogled s Veličkog grada