Kutjevačkom tamburaškom orkestru potpora u iznosu 660 eura od Požeško-slavonske županije

FOTO: kutjevački.hr

31.1.2023. | 13:55 | kutjevački.hr
IZVOR: kutjevački.hr
Pregleda: 1012

Predsjednik Kutjevačkog tamburaškog orkestra Ivan Perak u četvrtak je sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić potpisao ugovor o dodjeli sredstava za javne potrebe u kulturi u iznosu 660 eura. Udruga je sredstva ostvarila temeljem prijave na javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Požeško-slavonske županije u 2023. godini.

Projekt „Tambure za dušu“ Kutjevačkog tamburaškog orkestra obuhvaća aktivnosti nabave instrumenata i organizaciju dva vlastita koncerta tijekom 2023. godine te promotivne aktivnosti. Svaka potpora dobro će doći kutjevačkim tamburašima koji svakog utorka vrijedno vježbaju i pripremaju se za brojne nastupe koji ih očekuju tijekom godine. Od prošle jeseni orkestru su se pridružili mladi tamburaši koji tambure sviraju u Glazbenoj školi Požega, Područno odjeljenje Kutjevo pa orkestar sada broji 30-ak članova.

Važno je spomenuti da su sredstva dodijeljena i udrugama Češka beseda Bjeliševac za projekt „Naši korijeni“ (260 eura), KUD Bektež za projekt „Starogradske pjesme i plesovi“ (660 eura), KUD Poljadija za projekt „Advent u Grabarju“ (400 eura), a za koje je prijave pripremila Europska razvojna agencija d.o.o. Sredstva u iznosu 1.330 eura dodijeljena su Gradu Kutjevu za projekt „Kulturno ljeto u Kutjevu“, manifestaciju koja je po prvi puta organizirana prošle godine, a iznimno je dobro prihvaćena od strane Kutjevčana koji su uživali u predstavi, promociji knjige i slikanju uz vino u prirodi.VIŠE NA TEMU:
TAMBURAŠI
POTPORA
PSŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI