Otvorene prijave za treći Ljetni tamburaški kamp: „Sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi.“

Prijave za Tamburaški kamp
(FOTO: pleternica.hr)

20.3.2024. | 10:55 | Grad Pleternica
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 862

Već treću godinu za redom, u organizaciji Javne ustanove Pleternica, održat će se Ljetni tamburaški kamp, sada već tradicionalna pleternička manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih tamburaša koji dobivaju priliku surađivati s važnim imenima tamburaške scene, ali i povezati se s vršnjacima koji dijele jednaku ljubav prema tamburaškoj glazbi.

-Kamp je odlična nadogradnja na Muzej bećarca i na sve ono što mi radimo i kroz cijelu godinu živimo i daje tu jednu posebnu notu jer kad se ovdje uz ovo što mi radimo uključi struka i kad uključimo djecu te prenesimo ono najvrijednije što imamo na naše mališane, onda ovaj Kamp izvrsnosti zasja u punom sjaju. Svake godine rastemo, osluškujemo potrebe naših polaznika i naših profesora i gledamo kako možemo još kvalitetnije odraditi ovaj Kamp, ali isto tako još više umrežiti ne samo naše gospodarstvenike, ne samo dionike s područja našeg Grada, nego i stanovnike različitih županija.-istaknula je gradonačelnica Marija Šarić.
Prošlogodišnji Kamp okupio je čak 50 mladih glazbenika iz sedam hrvatskih županija, ali po prvi puta i goste iz Subotice. Pozitivni komentari polaznika, vjetar su u leđa organizatorima koji su se potrudili i ove godine podići Kamp na još višu razinu.


Po prvi puta, uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija, organizirat će se fakultativni izleti u susjedne zemlje za sve polaznike.

-Organiziramo Kamp već treću godinu za redom. Nadograđujemo se svake godine na osnovu svih onih pozitivnih komentara koje smo dobili od naših korisnika. Prošle godine Kamp je trajao 6 dana, ali na inicijativu polaznika ove godine će trajati cijeli tjedan – sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi. Aktivnosti su više-manje iste kao i prethodne godine uz neke nadopune.-izjavila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.Kao i prethodne dvije godine, voditelj Kampa je Saša Botički, a osim njega predavači će biti i Antun Adžić iz Glazbene škole Požega, Vice Zirdum s Umjetničke akademije u Osijeku, Mira Temunović iz Glazbene škole Subotica, Igor Kudeljnjak, dirigent Glazbenog tamburaškog orkestra u Križevcima te Damir Butković, dirigent ovogodišnje Šokačke rapsodije, koji će i ove godine voditi orkestar.

-Ovaj tamburaški kamp je osmišljen kao centar izvrsnosti tamburaške glazbe gdje će doći djeca s određenim predznanjem i poboljšavati svoje znanje. Jedan dio kampa s djecom će se raditi individualno što je jako bitno za njihovo usavršavanje i daljnje razvijanje njihovih glazbenih sposobnosti. – izjavio je Saša Botički, voditelj Kampa.Prijave na kamp su otvorene do 30. travnja 2024., a prijaviti se možete napoveznici. Što su sve polaznici Ljetnog tamburaškog kampa novo naučili i kako su usavršili svoje znanje, pokazat će nam na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 18. kolovoza na Trgu bećarca.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI