130 vrsnih tamburaša i tamburašica na desetom Međunarodnom natjecanju u Požegi

FOTO: Glazbena škola Požega

26.3.2024. | 12:17 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1744

Glazbena škola Požega bila je domaćin jubilarnog desetog Međunarodnog natjecanja tamburaša na koje su natjecatelji pristigli iz 26 škola te s dvije glazbene akademije, a osim iz hrvatskih gradova, natjecatelji su doputovali i iz Banja Luke, Sombora i Subotice.

Natjecanje je organizirano u suradnji s Hrvatskom glazbenom udrugom „Festival bunjevačkih pisama“, a učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, umjetničkih škola te studenti glazbe, natjecali su se u kategorijama solista, u disciplinama brač i bisernica te u kategoriji komornih tamburaških sastava.
Ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević, izrazio je zadovoljstvo jer se radi o najbrojnijem izdanju dosad.


- Ovogodišnje izdanje najposjećenije je, nismo još imali tako veliki broj prijava, što nas čini izuzetno ponosnima. Gotovo 30 osnovnih, srednjih i umjetničkih škola dolazi s učenicima koji će se predstaviti kao solisti te kao članovi komornih sastava – rekao je Kovačević, uz što valja istaknuti da su učenici škole domaćina ostvarili zapažene rezultate.Trodnevno natjecanje otvorio je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, iskazavši ponos jer se natjecanje održava baš u Požegi.

- Uistinu smo ponosni što je ovo međunarodno natjecanje tamburaša u našem gradu. Ponosimo se i našom glazbenom školom koja je iz tjedna u tjedan domaćin vrhunskih glazbenih zbivanja. Tambura i tamburaši za nas su više od glazbe, oni su dio našeg identiteta. Zato mi je drago da glazbene škole, ne samo u Hrvatskoj već i u susjedstvu, njeguju ovaj glazbeni izričaj i instrument - rekao je Troha.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI