Kutjevački tamburaški orkestar oduševio publiku u Kutjevu

Koncert Tamburaškog orkestra Kutjevo
(FOTO: kutjevački.hr)

26.6.2023. | 11:59 | kutjevački.hr
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 3097

Jučer je održan Godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra. Sudeći po pljesku i zadovoljnim licima publike u kinodvorani Kutjevo, koncert je bio iznimno uspješan. Orkestar je nizao lijepe tamburaške pjesme, zahtjevne instrumentale i popularne pjesme prilagođene izvođenju na tamburi, a na kraju je publika, kao i uvijek, tražila pjesmu više.Gost na koncertu bio je magistar glazbe Stjepan Posedi, profesor u Glazbenoj školi u Kutjevu, koji je otpjevao dvije pjesme, a solisti su bili i članovi orkestra Marta Smojver, Ela Mijoković, Tena Prpić, Slavko Davidović i Ivan Karadža.

Kutjevački tamburaški orkestar okuplja 25 članova, većinom s područja Grada Kutjeva i nekoliko članova iz okolice. Važno je naglasiti da u orkestru svira 15-ak mladih koji su trenutno polaznici ili su završili Glazbenu školu u Kutjevu. Uz nekoliko starijih, iskusnijih članova, ovaj orkestar uspješno djeluje te njeguje i čuva slavonsku tradiciju. Pred njima je kratak ljetni odmor, ali ubrzo se vraćaju probama i pripremama za nastupe koji ih čekaju ove jeseni.

izvor: kutjevački.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI