|
|
Keto lazanje: Recept za prefinu mesnu fantaziju koja ima 340 kalorija manje nego original
| | | |
|
20.2.2021. 12:08 | zadovoljna.hr IZVOR: zadovoljna.hr PREGLEDA: 855
Lazanje su vrlo ukusno talijansko jelo koje se radi od istoimene tjestenine – širokih listova koji se slažu s mesnim umakom i sirom te peku u pećnici. Zbog kaloričnih namirnica, to se jelo preporučuje konzumirati u vrlo umjerenim količinama.
Osobe koje se hrane prema keto načelima, odnosno konzumiraju vrlo male količine ugljikohidrata ne mogu uživati u klasičnim talijanskim lazanjama. Umjesto toga napravili su svoju keto verziju koja umjesto tjestenine ima svježu tikvicu.
Ne samo da tikvice imaju znatno manje ugljikohidrata od tjestenine već imaju i manje kalorija. U 100 grama tikvica nalazi se tek 16 kalorija, a u 100 grama sušenih listova lazanja oko 360 kalorija.
Sastojci za keto lazanje za cijelu obitelj: 800 grama mljevenog mesa 700 ml umaka od rajčice 450 grama svježih tikvica 400 grama ricotte 300 grama naribane mozzarelle 90 grama naribanog parmezana 1 jaje sol i papar po želji šaka svježeg bosiljka
Priprema: 1. Dobro operite tikvice s korom te ih narežite na tanke kriške po dužini. Nasolite ih i pustite ih tako 15-ak minuta da izvuku svu vodu iz povrća. Potom posušite narezane tikvice s papirnatim ručnikom.
2. Za to vrijeme napravite mesni umak: u tavi pirjajte mljeveno meso dok ne dobije boju. Potom dodajte umak od rajčice, posolite i popaprite i kuhajte nekoliko minuta. Ne brinite se, umak će se do kraja skuhati u pećnici.
3. U zdjelici pomiješajte jedno jaje s naribanim parmezanom i ricottom. Posolite i poparite po želji.
4. Na dno vatrostalne posude rasporedite malo mesnog umaka. Preko njega stavite kriške tikvica da pokriju cijelu površinu.
5. Preko tikvica stavite polovicu preostale smjese mesnog umaka i polovicu sirne smjese.
6. Preko sirne smjese stavite ostatak tikvica, mesni umak i ostatak smjese s ricottom.
7. Na vrhu posipajte s naribanom mozzarellom.
8. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta. Po isteku tog vremena uklonite aluminijsku foliju i pecite još 10 minuta da se sir na vrhu zapeče.
9. Ukrasite sa svježim listićima bosiljka i poslužite toplo! Dobar tek!
(Izvor: Zadovoljna.hr)
|
| | | |
|
|
Tagovi: lazanje, recept, sastojci, umak, ručak
|
|
|
|
|
NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još jedna prometna, ozlijeđene dvije osobe
|
|
|
Objavljen je kalendar nove školske godine: Evo kad za učenike počinje nastava i dokad traju praznici
|
|
|
Imate kronično začepljen nos? Nova istraživanja povezuju to s promjenama u aktivnosti mozga
|
|
|
Zbog velike krize: Dijaspora od rodbine u BiH traži da im vrate pare
|
|
|
Vraća se inflacija, cijene rastu: Duhan i alkohol skuplji čak 10,3 posto
|
|
|
Što znači novi zakon? Evo detalja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NOVO
NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još jedna prometna, ozlijeđene dvije osobe
|
Objavljen je kalendar nove školske godine: Evo kad za učenike počinje nastava i dokad traju praznici
|
Imate kronično začepljen nos? Nova istraživanja povezuju to s promjenama u aktivnosti mozga
|
Zbog velike krize: Dijaspora od rodbine u BiH traži da im vrate pare
|
|
|
|
|
Vozači, znate li koji je krajnji rok za zamjenu ‘papirnatih’ vozačkih dozvola?
|
|
|
Marija godinama nije znala da je posvojena, a istraga o biološkoj majci dovela ju je u Požegu
|
|
|
Slavonac dobio uvjetnu kaznu za bludne radnje u kafiću
|
|
|
Ova mala slavonska općina daje mladim obiteljima 50 tisuća kuna za gradnju kuće
|
|
|
|
Hoćete li izaći i glasati na Lokalnim izborima 2021.
|
|
|
|
► 4. NE MOGU NIIŠTA PROMIJENITI
|
|
|
|
|
|
|
|