Zagorske lazanje: Savršen recept za potrošiti ostatke od purice s mlincima

Mlinci
(FOTO: Getty Images)

27.12.2023. | 09:02 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1543

Mlince u ulozi lazanja ne treba prethodno kuhati, pa čak ni preliti vrućom vodom jer će omekšati u umaku tijekom pečenja. Zato tijekom slaganja lazanja u vatrostalnu posudu treba pripaziti da ih dobro obložite umakom odmlijeka i brašna.

Ovakav složenac odlično je rješenje za višakkuhane ili pečene puretine,kao i piletine. Poslužiti može i kuhano i pečeno meso, a odlučite li se na kuhanje dodajte i koju mrkvu te luk kako biste dobili i juhu.

Sastojci za zagorske lazanje:


500 g zagorskih mlinaca
500 g puretine vezica kopra
200 ml vrhnja
sol, papar
glavica luka
1 mrkva
150 g parmezana
žlica otopljenog maslaca


Umak:
30 g maslaca
3 žlice brašna
6 dl mlijeka
60 g parmezana
muškatni oraščić

Priprema:

Popržite luk pa dodajte naribanu mrkvu, narezano meso i kratko pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite neka se pirja dok se ne zgusne. Dodajte narezani kopar.

Zagrijte maslac i dodajte brašno i pirjajte dok brašno ne potamni. Maknite s vatre i ulijte mlijeko pa uz miješanje zakuhajte, a onda na laganoj vatri kuhajte dok umak ne postane kremast. Umiješajte naribani parmezan i začinite.

Vatrostalnu posudu namastite svinjskom masti pa rasporedite tanki sloj umaka, zatim položite red mlinaca, a na njih umak, piletinu i dio parmezana. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka tako da završite piletinom, umakom i parmezanom.

Sve nakapajte otopljenim maslacem pa pecite na 200°C oko 40 min.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI