Bolje od lazanja? Recept za sočne mlince s piletinom, gljivama i sirom


(FOTO: Shutterstock)

10.11.2022. | 11:23 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3690

Mlinci su fantastični s pečenjem, ali iskoristiti ih možete i za pripremu lažnih lazanja s nadjevom prema želji, primjerice od piletine i gljiva, mljevenog mesa i rajčica ili puretine s bijelim umakom uz dodatak kopra. Složenac poslužite uz omiljenu salatu – i uživajte.

Sastojci za mlince s piletinom:
1 velika glavica luka
1 mrkva
100 g slanine
150 g šampinjona
250 g piletine bez kostiju (otkošteni batak i zabatak ili pileća prsa)
400 g mlinaca
250 ml vrhnja za kuhanje
300 g sira
150 g mozzarelle
maslac

Priprema mlinaca s piletinom: 
- Popržite sitno sjeckani luk, posolite ga pa kada postane staklast, dodajte sitno sjeckanu slaninu i naribanu mrkvu. Nakon pet do deset minuta dodajte na kockice narezano meso. Nakon pet minuta ubacite na listiće narezane šampinjone. Kratko pirjajte pa ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Stavite koru mlinca, rasporedite dio nadjeva, pospite naribanim sirom i ponovite s ostalim slojevima ostavljajući zadnju koru praznom.
- Prekrijte folijom i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Maknite foliju, dodajte naribanu mozzarellu i pecite pod grillom još 10 minuta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI