Bolje od lazanja? Recept za sočne mlince s piletinom, gljivama i sirom

Bolje od lazanja? Recept za sočne mlince s piletinom, gljivama i sirom


(FOTO: Shutterstock)

10.11.2022. | 11:23 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5603

Mlinci su fantastični s pečenjem, ali iskoristiti ih možete i za pripremu lažnih lazanja s nadjevom prema želji, primjerice od piletine i gljiva, mljevenog mesa i rajčica ili puretine s bijelim umakom uz dodatak kopra. Složenac poslužite uz omiljenu salatu – i uživajte.

Sastojci za mlince s piletinom:
1 velika glavica luka
1 mrkva
100 g slanine
150 g šampinjona
250 g piletine bez kostiju (otkošteni batak i zabatak ili pileća prsa)
400 g mlinaca
250 ml vrhnja za kuhanje
300 g sira
150 g mozzarelle
maslac

Priprema mlinaca s piletinom: 
- Popržite sitno sjeckani luk, posolite ga pa kada postane staklast, dodajte sitno sjeckanu slaninu i naribanu mrkvu. Nakon pet do deset minuta dodajte na kockice narezano meso. Nakon pet minuta ubacite na listiće narezane šampinjone. Kratko pirjajte pa ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Stavite koru mlinca, rasporedite dio nadjeva, pospite naribanim sirom i ponovite s ostalim slojevima ostavljajući zadnju koru praznom.
- Prekrijte folijom i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Maknite foliju, dodajte naribanu mozzarellu i pecite pod grillom još 10 minuta.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI