NASLOVNAPOLITIKA

Kadroviranje na pleternički način

28.9.2020. 12:07 | Ante Mandarić PREGLEDA: 10627

Tragom afere Janaf u kojoj je fokus medija te DORH-a, USKOK-a i PNUSKOK-a stavljen na Dragana Kovačevića iz Brodskog Drenovca, a o kojemu smo već više puta pisali, odlučili smo provjeriti kako je moguće da članovi obitelji Franje Lucića i Marijana Aladrovića gotovo uvijek završe na čelnim mjestima u svakoj instituciji u kojoj su zaposleni? Pitamo se, jesu li oni zaista “Bogom dani” i baš toliko sposobni ili se radi o klasičnom nepotizmu i uhljebljivanju?! Zasigurno je kako se radi o kadroviranju na pleternički način.

Primjera je i više nego li dovoljno, a posljednji u nizu je doktor ekonomije (tako kažu) i baja iz Drenovca, Dragan Kovačević koji je obnašao dužnost predsjednika uprave Janaf-a. Upravo Dragan bio je jedan od glavnih zaštitnika, suradnika i lobista pleterničke ekipe, a između ostaloga i rođak ministra Josipa Aladrovića.

Pleternički Kennedyji


Osim toga što je Marijan Aladrović obnašao dužnost župana Požeško-slavonske županije, predsjednika Županijske skupštine i gradonačelnika Pleternice, aktualni je predsjednik Gradskog vijeća Pleternice, te upravitelj Podružnice Hrvatskih šuma u Požegi.


Tu je i sin, Josip Aladrović koji je aktualni ministar u Vladi Republike Hrvatske, a koji je od zapaženijih funkcija obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Zanimljvo, Aladrovići obnašaju isključivo čelne funkcije u javnim tvrtkama, ustanovama ili ministarstvima, a za koje smo uvjereni kako nisu dobili u nasljedstvo.

Ravnatelj ŽUC-a PSŽ Aladrovićev je šogor

Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije je ustanova za upravljanje, građenje i održavanje županijskih i lokalnih cesta na području Požeško-slavonske županije. Osnovana je 1998. godine, a njen osnivač je Požeško-slavonska županija.

Pokriva cijelo područje županije, svih gradova i općina, a zasigurno najzanimljiviji podatak je da je na mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije imenovan Mijo Jozak, šogor ni manje ni više nego li Marijana Aladrovića za vrijeme njegovog upravljanja županijom.

Mijo Jozak se vjerojatno pretjerenao ne opterećuje s bilo kojim problemom na koji naiđe jer će to već nekako riješiti uspješni nećak, ministar Josip Aladrović. Marijan Aladrović i Mijo Jozak oženili su dvije sestre.

Veterinar ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i naravno još jedan Aladrovićev šogor

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije osnovano je od strane Požeško-slavonske županije, a provodi 20-ak različitih projekata kojima je cilj prevencija i očuvanje zdravlja u skladu s nacionalnim i lokalnim potrebama, te sudjelovanje u međunarodnim projektima, organiziranje i sudjelovanje u organizaciji stručnih i znanstvenih skupova te simpozija.

Svakako njzanimljiviji podatak u cijeloj priči oko Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije je mjesto ravnatelja koje obnaša veterinar Mato Matijević, odnosno dr.med.vet. univ.mag. teriogenologije, a pogađate čiji je šogor i za vrijeme čijeg upravljanja županijom je imenovan na to mjesto, ni manje ni više nego li za Marijana Aladrovića.

Direktorica Poduzetničkog inkubatora Pleternica nećakinja je Franje Lucića

U Pleternici i Požeško-slavonskoj županiji ne kadrovira isključivo obitelj Aladrović već tu je i Franjo Lucić. Tako prema našim saznanjima dužnost direktorice Poduzetničkog inkubatora Pleternica obnaša nećakinja Franje Lucića, Marija Šarić. Franjo lucić tetak je Mariji Šarić. U petak u jutarnjim satima poslali smo upit u kojem smo pitali je li to točno, no do trenutka pisanja ovog članka odgovor nismo dobili.

Šogorica Franje Lucića čelni je čovjek Općinskog državnog odvjetništva u Požegi

Kako svaki ozbiljniji čovjek ima svoje ljude u pravosuđu, tako i Franjo Lucić ima “svoje ljude”. Naime, Ankica Njegovan Bišof čelni je čovjek Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, a koja je šogorica, pogađate Franje Lucića. Možemo samo nagađati tko sve savjetuje Franju Lucića u svim njegovim lupinzima, a kojih, ruku na srce nije da nema.

Predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije brat je Franje Lucića

Dužnost predsjednika Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije HNS-a, obnaša Drago Lucić, brat Franje, a kojemu mandat na tom mjestu traje do 2021. godine. O putovanju Franje Lucića u Grčku gdje je odsjetio u luksuznom hotelu na račun HNS-a pisali su već pojedini nacionalni mediji. Zanimljivo, ni sport nije ostao pošteđen od strane pleterničke politike.

Požeško-slavonska županija privatna je prčija pojedinaca iz Pleternice i talac stranačkog i rodbinskog kadroviranja?

Koliko smo navikli i koliko smo postali ravnodušni na sve da su nam zapošljavanja preko stranačkih i rodbinskih linija postali normalni da na to više ni ne reagiramo.

Ovo je samo jedan od primjera kako se i na koji način u našoj županiji kadroviraju vodeća mjesta javnih ustanova i uprava, a o "običnim" administrativnim mjestima da i ne govorimo.

Zanimljivo, iz svega navedenog vidimo kako članovi obitelji Aladrović i Lucić gotovo uvijek imaju rezervirano čelno mjesto gdje god se pojavili.

Da nas ne bi krivo shvatili, jasno je kako i ti ljudi imaju pravo i moraju negdje raditi, ali zar baš gotovo uvijek na čelnim mjestima? Nije li to znakovito?

Kad još k tome dodamo kako su župani još od 2009. godine u Požeško-slavonskoj županiji iz Župe Bučje tj. tu dužnost su vršili Marijan Aladrović i Alojz Tomašević, a ambiciju na to mjesto ne krije ni aktualna gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, s pravom ili ne, pitamo se je li Požeština postala privatna prčija pojedinaca iz Pleternice i do kada će taj cijeli cirkus trajati?!?!

Je li mjesto župana rezervirano isključivo za osobe iz Pleternice?

Tagovi: josip aladrović, Marijan Aladrović, Antonija Jozić, Franjo Lucić, Dragan Kovačević, pleternica, kadroviranje, kadroviranje na pleternički način

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Prije 29 godina u Prekopakri je poginuo heroj Mario Svjetličić

.

Van svake pameti! Novi nogostup ʺkrasitʺ će rasvjetni stupovi

.

Ivana Paradžiković se izgubila u šumi iznad Jankovca

.

Održano 20. državno natjecanje u twirlingu

.

STOŽER OBJAVIO: Ovo su nove mjere!

.

Komemoracija uz 29. godišnjicu pogibije hrvatskih branitelja uz spomen ploču u Poljanskoj

.

Biskup Škvorčević predvodio misu za poginule branitelje 123. brigade

.

Ni do kirvaja se ništa promijenilo nije...

.

Hrvatska srušila crni rekord novooboljelih

.

Najmekaniji cheesecake: Recept za japansku tortu od sira koja se topi u ustima

.

Pleterničanka Mia Mikliš je prvakinja svijeta u wellnessu

.

U Požeško-slavonskoj županiji danas 140 aktivnih slučajeva

.

UDVDR: Uručeni laptopi djeci hrvatskih branitelja

.

Vrijeme danas oblačno i kišovito

.

Dodijeljena uvjerenja osposobljenima za Voditelja/icu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

.

Život mlade obitelji iz Novog Štitnjaka na njemačkoj adresi

.

Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

.

Obilježena 29. godišnjica osnutka 123. brigade HV-a

.

U Požegi održana 50. skupština biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

.

Obavijest Tekije d.o.o. korisnicima s područja Grada Kutjeva te Općina Kaptol i Velika

.

Tmurna šetnja Požegom u vrijeme koronavirusa 24.10.2020.

.

Najgori dan do sada, prešli smo 2000 novooboljelih

.

Novo parkiralište u Kaptolu

.

Prelazimo na zimsko računanje vremena, kazaljke sata vraćamo unatrag 60 minuta

.

Završen postupak nove katastarske izmjere za katastarsku općinu Komušina

.

Vrijeme danas pretežno oblačno s mjestimičnom kišom

.

Ponovno nagli porast! U PSŽ zaraženo 134 osobe koronavirusom, 16 osoba je hospitalizirano

.

Dvadeset i prva redovna izvještajna Skupština Županijske zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije

.

Moguće iznajmljivanje električnih bicikala u Pakracu

.

Sve se glasnije spominju strože mjere. Kako će ih provesti Stožer kojem građani ne vjeruju?

.

Ususret blagdanu Svih svetih-u pet godina udvostručen uvoz cvijeća

FOTONALAZ

Pleterničanka Mia Mikliš je prvakinja svijeta u wellnessu