Recept za prefino carsko meso s povrćem iz pećnice

Carsko meso
(FOTO: Shutterstock)

29.11.2023. | 09:05 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 5857

José Pizarro, poznati španjolski chefdonosi recept za carsko meso u kojem će uživati ljubitelji mekog mesa i umaka kojem ne nedostaje okusa.

Za ovo jelo će vam trebati i špinat ili neko drugo povrće, poput crvenog kupusa. José Pizarro na listi sastojaka preporučuje i manzanilla sherry – suho vino izraženih kiselina i mineralnosti, kao i kestene koji odlično pašu uz svinjetinu. Jelo poslužite uz pire od krumpira ili cvjetače - ili rižu...

Recept za carsko meso iz pećnice:


1 kg svinjske potrbušine, 2 glavice luka, 4 češnja češnjaka, 4 grančice majčine dušice, 1 jabuka, 250 ml suhog sherryja, 150 ml pilećeg temeljca, 800 g kuhanog slanutka, 150 g kuhanih ili pečenih kestena, 240 g mladog špinata, sol i papar


Priprema carskog mesa:

Meso narežite na kriške pa posolite i popaprite.

Luk narežite, češnjak ogulite. Majčinoj dušici odvojite listiće.

Jabuku ogulite i narežite na kockice.

Kestene ogulite i grubo nasjeckajte.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Stavite ulja u veliku tavu ili lonac na srednje jaku vatru pa popržite meso 10 minuta i zatim ga izvadite na tanjur.

Popržite luk pa dodajte režnjeve češnjaka, majčinu dušicu i jabuku te pržite dvije minute i vratite meso. Dodajte sherry i pustite da zavri.

Prebacite u posudu koja može u pećnicu, poklopite i pecite 30-40 minuta.

Meso bi trebalo biti mekano, a sokovi od pečenja reducirani, ali ne u potpunosti.

Ulijte temeljac, dodajte slanutak, kestene i špinat, poklopite i vratite u pećnicu na pet minuta, dok špinat ne uvene.

Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa poslužite uz prilog prema želji.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI