HDZ više nije u programskoj suradnji s DP-om u Gradskom vijeću Grada Požege. Što sad?

FOTO: Grad Požega/ FB screenshot

9.11.2022. | 22:16 | Ante Mandarić
Pregleda: 4548

Nakon današnjeg priopćenja iz Domovinskog pokreta vidljivo je da njihovi bivši, a što prema riječima predsjednika DP-a PSŽ Gorana Ribičića, i uskoro bivši članovi imaju odriješene ruke za ono što rade i zastupaju u Gradskom vijeću Grada Požege te se od njih ograđuju. Iz toga je jasno kako vladajući HDZ više nije u programskoj suradnji s Domovinskim pokretom već nezavisnom vijećnicom Dijanom Krpan i(li) uskoro nezavisnim vijećnikom Miroslavom Penavom.

Gradsko vijeće Grada Požege čini 19 vijećnika, od kojih je 9 iz HDZ-a, 6 iz SDP-a, 2 iz Mosta, 1 još kratko iz DP-a i 1 nezavisni vijećnik. HDZ-u je za većinu dovoljna samo jedna ruka, a tko će biti žetončić prevage, za sada je nejasno.

Inače, Dijana Krpan još uvijek je zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Tekija d.o.o., a što je priskrbila na konto članstva u Domovinskom pokretu dok je Miroslav Penava član Nadzornog odbora Komunalac d.o.o. Dijana Krpan i Miroslav Penava svoju podršku s HDZ-om nazvali su programskom suradnjom, a bit će zanimljivo pratiti hoće li tako ostati i ubuduće.


“Velika mi je čast i zadovoljstvo, nadam se da će ovo Gradsko vijeće funkcionirati za dobrobit građana, te da će se zaboraviti privatno i da će javni interes bit iznad privatnog u korist i zadovoljstvo svih naših građana. Kroz ove četiri godine nadam se da će biti pomaka za Požegu i da će se neke stvari koje nisu bile dobre što prije zaboraviti, i da će Požega krenuti neki novi smjer“, rekla je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Grada Požege Dijana Krpan, a koja je sada već bivša članica Domovinskog pokreta.


Podsjetimo, prije gotovo tri mjeseca telefonskim putem kontaktirali smo gđu. Dijanu Krpan te je upitali je li istina da je dala ostavku u Domovinskom pokretu, na što je našem novinaru Luki Safundžiću odgovorila:”Kako da ja znam s kime razgovaram uopće i o čemu?!” Nakon što se naš novinar ponovno predstavio, Dijana Krpan nastavila je:”Gledajte, ne mogu vam dati takvu informaciju preko telefona.” Na upit našeg novinara zašto nam tu informaciju ne može dati Dijana Krpan odgovorila je:”Zašto bi?” Nastavila je:”Neću vam reći ni da ni ne. A tko vam je to rekao, ja ću vas to pitati?” Kolega Luka Safundžić rekao je da tu informaciju ne mora dati na što je Dijana Krpan rekla kako ni ona ne mora dati informaciju o svom članstvu u Domovinskom pokretu, a nakon čega je razgovor završio.

S druge strane, još uvijek član Domovinskog pokreta, a navodno uskoro bivši, Miroslav Penava na dan Lokalnih izbora objavio je fotografiju s kave na kojoj se, prema njegovim riječima, nalaze ključni politički moćnici posljednjih 30-ak godina Požege, a što su mu mnogi, prije svega iz HDZ-a, zamjerili. Na fotografiji osim aktualnog gradonačelnika Požege Željka Glavića, nalazi se i nekadašnji dugogodišnji i uspješni gradonačelnik Grada Požege, župan Požeško-slavonske županije i zastupnik u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko, a koji je kroz sve godine podržavao i lobirao za Željka Glavića, iako ga se potonji, prema riječima Ronka, odrekao prvom prilikom. Zanimljivo, na fotografiji se nalazi i dugogodišnji načelnik PU Požeško-slavonske županije Nikola Janković.

Nakon današnjih saznanja postavlja se pitanje s kime će HDZ nastaviti svoju suradnju u Gradskom vijeću Grada Požege i tko će biti žetončić tj. deseta ruka, a koja je gradonačelniku Željku Glaviću dovoljna za neometano upravljanje gradom. Moguće je očekivati da HDZ-ovci zatraže da se iz nadzornih odbora razriješe članovi koji dolaze iz kvote Domovinskog pokreta s obzirom na to da se više ne nalaze u programskoj suradnji, no to je već prije svega pitanje stranačkih tijela, a ne gradskih vijećnika.

Tko će kome i za što podignuti svoju ručicu ostaje za vidjeti, no bilo bi nelogično da se nakon izlaska Dijane Krpan, a uskoro i Miroslava Penave iz Domovinskog pokreta ne dogode neke promjene i u samim Nadzornim odborima Tekije i Komunalca. Je li HDZ-ova većina u požeškom vijeću poljuljana, ostaje tek za vidjeti.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI