Bravo Želja, bravo majstore!

FOTO: HDZ/ 034 portal

16.5.2024. | 10:48 | Redakcija 034
Pregleda: 5681

Prije tri godine na današnji dan, dr. sc. Željko Glavić pobijedio je na Lokalnim izborima 2021. godine, a kada je za gradonačelnika Požege između troje kandidata izabran već u prvom krugu s osvojenih 4.653 glasova odnosno 50,13%. 

Drugi rezultat ostvario je Mitar Obradović, kandidat SDP-a, osvojivši 2.830 (30,49%) dok je Dijana Krpan, kandidatkinja Domovinskog pokreta osvojila 1.355 (14,59%) glasova. 13 glasova dijelilo je Obradovića od drugog kruga Lokalnih izbora pa su iz SDP-a zakonito i u propisanom roku podnijeli prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu. 

Bilo je tu svega, od listića s prekriženim imenom Željka Glavića i nadopisanim onim Ante Šolića, nekadašnjeg predsjednika požeškog HDZ-a, a koji već godinama nije sudionik političke scene, ali je glas bio naravno pribrojan HDZ-u kao valjan, pa nadalje... No, reklo bi se u narodu, bilo pa prošlo! Što je, tu je!


Tako je na Lokalnim izborima 2021. godine nastavljen niz promjena gradonačelnika Požege. Još od Zdravka Ronka tom funkcijom prodefilirali su Vedran Neferović i Darko Puljašić da bi u konačnici gradonačelnik postao Željko Glavić.
Unatoč tome što je više puta izjavio kako ga politika ne zanima nit’ kako mu to treba, unatoč tome što je sam izjavio na više mjesta i više puta da ga je predsjednik HDZ-a i novi-stari predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na to “de facto prisilio”, a kojemu je mogao obećati “samo dvije godine i jedan dan" gradonačelnikovanja, baš na današnji dan, tri godine kasnije, Glavić će u Hrvatskom saboru prisegnuti na još jednu važnu političku funkciju, onu zastupnika u Hrvatskom saboru, a za što mu je povjerenje odnosno glas dalo tek 632 Požežana!

Nećemo se ovaj put baviti njegovim promašenim kadrovskim politikama, lažnim obećanjima racionalizacije gradske uprave, imovinsko-pravnim makinacijama, poništavanjima natječajima za zapošljavanje u Muzeju, Turističkoj zajednici, neapliciranjima Grada na natječaje u ministarstvima, i tako dalje… za nekog tko priča jedno, misli drugo, a radi treće tek možemo konstatirati da je u najmanju ruku hipokrit odnosno licemjer. 

Licemjerje, dvoličnost ili hipokrizija je ljudska osobina u kojem pojedine osobe ili skupine navode da se drže pojedinih vjerovanja, standarda, kvaliteta, vrlina, ponašanja, vrijednosti ili nekih drugih karakteristika, a u stvari njih sustavno krše. Također, bilo bi dobro da netko objasni gradonačelniku Glaviću kakva je percepcija danas o njemu kao gradonačelniku, a na koju se rado i redovito pozivao u teatralnim dociranjima stranačkim mu kolegama koje je upozoravao da moraju paziti i gdje će cestu prelaziti.

Na kraju, unatoč neprekidnoj negativnoj selekciji, nemoguće je da u Požegi ne postoji netko bolji, sposobniji, mlađi od Glavića, no to sad nije ni važno. S obzirom na to kako Požežane voza i vuče za nos možemo samo čestitati i reći: Bravo Želja, bravo majstore!

Ispod članka nalazi se anketa s pitanjem:”Smatrate li da je dr. sc. Željko Glavić dobar gradonačelnik?’”

ANKETA
Smatrate li da je dr. sc. Željko Glavić dobar gradonačelnik?
Kliknite na jedan od ponuđenih odgovora.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI