Priopćenje Domovinskog pokreta PSŽ: Ograđujemo se od rada Dijane Krpan i Miroslava Penave u Gradskom vijeću Grada Požege


(FOTO: DP)

9.11.2022. | 10:15 | Domovinski pokret Požeško-slavonske županije
IZVOR: DP PSŽ
Pregleda: 5766

Danas smo na je redakcijski mail dobili priopćenje od dopredsjednika Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije g. Damira Špančića, a koje potpisuje predsjednik DP PSŽ, dr.sc. Goran Ribičić. Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani uredniče !

Kako ste već u nekoliko navrata pisali o društvenim zbivanjima i događanjima u našem gradu, te se tom prilikom dotaknuli i aktivnosti – neaktivnosti Domovinskog pokreta, moramo reagirati i neke stvari pojasniti.


Stari Domovinski pokret tkz. Domovinski pokret Miroslava Škore ne postoji. Takva organizacija je u našoj županiji raspuštena 7 ožujka 2022 g. a tim činom su raspuštene i sve gradske i općinske organizacije.


Nova organizacija Domovinskog pokreta osnovana je 13 svibnja 2022 g. i od tad djeluje u našoj županiji, a prvi cilj joj je osnažiti stranku i osnovati podružnice u svim gradovima i općinama. U skladu s tim uskoro se očekuje i osnivačka skupština grada Požege, a nakon toga i druge osnivačke skupštine u gradovima i općinama.

Što se tiče gradskih vijećnika grada Požege i drugih vijećnika u županiji, gradovima i općinama stvari su ovakve:Gospođa Dijana Krpan je istupila iz Domovinskog pokreta još u lipnju ove godine. Ista se izjasnila da poštuje usmeni dogovor starog DP-a i HDZ-a, tj. gradonačelnika grada Požege o programskoj suradnji i da će nastaviti raditi kao što je do tad radila; prema vlastitoj savjesti i vlastitom nahođenju. Zbog toga u gradskom vijeću i drugim tijelima u kojima obnaša funkcije djeluje kao nezavisni vijećnik.

Gospođa Mirela Mezak-Matijević je također napustila stranku u lipnju ove godine, i od tad djeluje kao nezavisni vijećnik u Požeško-slavonskoj županiji.

Gospodin Miroslav Penava nije podnio ostavku u članstvu DP-a, ali djeluje samostalno i samostalno donosi odluke u gradskom vijeću i na drugim funkcijama koje obnaša. Iz tih razloga i drugih razloga o kojima su mediji pisali (npr. nepropisno parkiranje i sl.) isti narušava ugled stranke i stranci nanosi moralnu štetu. Zbog toga je DP PŽSŽ-e. pokrenuo postupak isključenja Miroslava Penave iz stranke. Taj postupak će vrlo brzo biti okončan i o tome će javnost na vrijeme biti upoznata.

Na kraju se može zaključiti: gradski vijećnici Dijana Krpan i Miroslav Penava svoje aktivnosti u gradskom vijeću obnašaju samostalno i svoje odluke donose samostalno.

Zbog toga se Domovinski pokret čvrsto ograđuje od njihovih vijećničkih i inih aktivnosti, u kojima nije sudjelovao i u buduće neće sudjelovati.

Predsjednik DP-a, PŽSŽ-e, dr.sc. Goran Ribičić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI