>
Pozega
22 svi.
21°C
23 svi.
13°C
24 svi.
16°C
25 svi.
16°C
26 svi.
19°C
27 svi.
21°C
28 svi.
18°C
>
Pozega
22 svi.
21°C
23 svi.
13°C
24 svi.
16°C
25 svi.
16°C
26 svi.
19°C
27 svi.
21°C
28 svi.
18°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Gotov za 5 minuta: Brzi umak koji možete staviti na salate, kuhanu rižu i sendviče


(FOTO: Shutterstock)

5.1.2023. | 11:24 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2512

Pasta od sezamovih sjemenki ili tahini vrlo je fleksibilna namirnica koja se može koristiti na različite načine. Sastavni je dio humusa i baba ganuša, ali i dodatak brojnim drugim slanim, pa čak i slatkim jelima.

 

U bliskoistočnoj kuhinji tahini je baza i brojnih umaka i preljeva za salatu. Savršeno se sljubljuje s limunovim sokom te začinjava različitim začinima.


 


Za pripremu ovog umaka od tahnija i limuna bit će vam potrebno svega nekoliko minuta, a možete ga preliti preko salata, buddha zdjela, pa čak dodati i na sendviče.

 

Sastojci za umak od tahinija i limuna:

120 g paste od sezama (tahinija)

80 ml limunova soka

60 ml vode

30 ml maslinova ulja

2 žlice umaka od soje

1 češanj češnjaka

1 čajna žlica naribanog đumbira

1 žlica meda

Priprema umaka od tahinija i limuna:

Stavite sve sastojke u dobar blender ili sjeckalicu povrća i pulsirajte dok ne dobijte jednolični gusti umak.

Poslužite po želji. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
UMAK
HRANA
SENDVIČI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI