Glazbeno druženje Gradske glazbe „Trenkovi panduri“ i Gradskog puhačkog orkestra Daruvar

Trenkovi panduri- koncert
(FOTO: Ustupljene fotografije)

28.9.2023. | 08:16 | M.V.
Pregleda: 1569

U nedjelju 24. rujna u dvorištu „Kuće Kraljevića“ održan je koncert Gradske glazbe „Trenkovi panduri“ i gostujućeg Gradskog puhačkog orkestra Daruvar. Zaljubljenici u glazbu, među kojima se ispred grada Požege našao i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, nešto više od sat vremena uživali su u izvedbama najprije gostujućeg orkestra Daruvar, a zatim i požeških pandura pod vodstvom Mirka Čačića.Na repertoaru su se, između ostalog, našle skladbe: „Tvoja mala barka“ N. Kalogjere, „Havana“ C. Cabela, „Vilo moja“ I. Badurine, „Florentinska koračnica“ J. Fučika kao i nezaobilazna „Budnica Trenkovih pandura“.

Posebno mjesto u izvedbi imala je i koračnica „Na most“ koju je skladao mladi glazbenik Trenkovih pandura Vice Krpan, učenik 7. razreda osnovne škole Dobriše Cesarića i vrstan svirač udaraljki i tenora.Nakon koncerta uslijedilo je druženje glazbenika uz tradicionalni slavonski čobanac do kasnih večernjih sati, a požeška gradska glazba u pomlađenom sastavu još jednom je pokazala koliko se glazba i kultura njeguje pod obroncima Požeške gore.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI