Božićno druženje Povijesne postrojbe Trenkovi panduri

24.12.2019. | 09:39

pozega.hr

Pregleda: 2561

VEZANO

Godišnja skupština Trenkovih pandura: Potnaru 4. mandat predsjednika
Trenkovi panduri posjetili mumuficirano tijelo baruna Trenka koje se istražuje
Trenkovi panduri na svečanom prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske
Trenkovi panduri na 60. međunarodnom vojnom hodočašću u Lurdu
Trenkovi panduri sudjelovali u obilježavanju 100. obljetnice viteškog reda Sv. Jurja u Beču
Nositelji i kandidati liste Socijaldemokrata danas na druženju s građanima u Požegi
NASTAVAK DUGOGODIŠNJE TRADICIJE: 1. satnija 2. bojna i ove godine organizirali zajedničko druženje
ŠKOLA NOGOMETA U GRADCU: U cilju da podrže rad novootvorene škole nogometa, roditelji organizirali zajedničko druženje
GODINE IH NISU RAZDVOJILE: 1. satnija 2. bojna jedna je od rijetkih u Požegi koja se i dan danas okuplja i druži
Druženje uz pikado s članovima Udruge slabovidnih i slijepih osoba Pakrac-Lipik na bazenima u Lipiku još je upitno zbog vremena


(FOTO: pozega.hr)

24.12.2019. | 09:39 | pozega.hr
Pregleda: 2561

Članovi Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ okupili su se na svom tradicionalnom božićnom domjenku kako bi zajedničkim druženjem proslavili još jednu uspješnu godinu djelovanja. „Trenkovi panduri“ ove su godine obilježili dvanaest godina rada, a trenutno broje 15 članova.

- Prije 12 godina održali smo osnivačku Skupštinu udruge i s velikom voljom krenuli raditi, no nismo bili svjesni da će taj naš trud i zalaganje udrugu dovesti gdje onda danas je. Odvajali smo vrijeme od svojih obitelji, potrošili ne male svote vlastitog novca za rad udruge, a vlastitim automobilima smo prešli tisuće i tisuće kilometara. Iza nas je preko 600 izlazaka u Hrvatskoj i 33 izlaska izvan RH. Tako smo ime Trenkovih pandura i grada Požege ponosno predstavljali u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Češkoj i BiH. Naš rad su prepoznali i gradonačelnici koju su vodili i koji vode ovaj grad i na tome sam iznimno zahvalan. - rekao je Vladimir Potnar te istaknuo kako su prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u Brnu dogovorili preseljenje izložbe Franjo Barun Trenk – Novo lice legende iz Brna u naš grad koja će svečano biti otvorena 16. siječnja iduće godine u Gradskom muzeju Požega.
Druženju s „pandurima“ priključio se i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, iskoristivši priliku da pohvali rad Udruge i sve njihove aktivnosti.


- Ponosan sam što imamo ovakve aktivne udruge, udruge koje imaju rezultate, koje su prepoznatljive i koje promiču ime grada Požege. Za vaš uspjeh zaslužna je organiziranost u radu i zajedništvo članstva koje imate. Svaki vaš izlazak je na profesionalnom nivou i grad uvijek predstavljate u najljepšem svijetlu. Zahvaljujem vam se i čestitam u svoje ime, kao i u ime mojih prethodnika. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

„Trenkove pandure“, ovu glasovitu postrojbu, osnovao je barun Franjo Trenk 1741. godine. Barun Trenk uveo je u sastav svoje postrojbe i vojni orkestar pa tako i danas u Požegi djeluje Gradska glazba i Povijesna postrojba “Trenkovi panduri”. Gradska glazba osnovana je davne 1881. godine, a tek 1997. priključuje joj se i povijesna postrojba da bi se prije osam godina od glazbe razdvojila i djelovala samostalno do danas.

(Izvor: pozega.hr)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI