FOTO: Proslava Dana Općine Kaptol

28.6.2024. | 16:33 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 4359

bilježavajući svoj dan, Općina Kaptol ove godine pripremila je uistinu bogat program, od 6. Halštatskih dana, prvi put održanog Dana hrvatskih branitelja Općine Kaptol, promocije monografije o Ivi Čakaliću do niza drugih sportskih, zabavnih i kulturnih sadržaja.

U sklopu uistinu raznovrsnog ovogodišnjeg programa, koji je Dan Općine Kaptol pretvorio u dane, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević, a uoči koje je odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Iako je istaknuo kako će nastojati biti kratak u govoru, načelniku Općine Kaptol Mili Pavičiću ipak je trebalo vremena da nabroji sve investicije koje su obilježile prethodnih 365 dana, od otvaranja podružnice Dječjeg vrtića Bambi u Alilovcima, projekta izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže naselja Doljanovci, Bešinci i Podgorje za koji je odobreno 2,25 milijuna eura, nastavka izgradnje sustava odvodnje u Alilovcima, zamjene rasvjete LED rasvjetom na području cijele općine, ulaganja u Gospodarsku zonu u Bešincima do brojnih drugih.


Načelnik je spomenuo i brojne potpore kroz programe kulture i religije, razvoja sporta i rekreacije, razvoja turizma, socijalne skrbi, kao i sufinanciranje kupnje i izgradnje kuća mladim obiteljima, kupnje radnih bilježnica, produženi boravak u školi i stipendije koje primaju svi studenti s područja općine.


- Moram se zahvaliti svima koji su svojim radom, na bilo koji način, doprinijeli razvoju naše sredine, javnim tvrtkama i ustanovama, Požeško-slavonskoj županiji i županici Antoniji Jozić za koju nema problema koji se ne može riješiti, Vladi Republike Hrvatske koja je promjenom politika, odnosno osiguravanjem znatno većih sredstava i mogućnosti financiranja donijela nove perspektive i mogućnosti razvoja. Na lokalnoj razini zahvaljujem svim našim brojnim udrugama, osnovnoj školi, župi i župniku velečasnom Mariju Rašiću, župnom Caritasu, zaposlenicima općinske uprave i djelatnicima komunalnog pogona općine. Posebnu zahvalu upućujem svim općinskim vijećnicama i vijećnicima koji, kao u rijetko kojoj sredini, u fokusu svog rada imaju prosperitet i razvoj svoje općine, a ne prikupljanje jeftinih političkih poena – rekao je Pavičić.
U ime načelnika i gradonačelnika s područja Požeško-slavonske županije, čestitke na svim realiziranim projektima uputio je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, istaknuvši da su u svim naseljima Općine Kaptol vidljive itekakve promjene.

- Čestitam na uređenju, ne samo Kaptola, nego svih naselja, na svemu izgrađenom po pitanju komunalne infrastrukture pa do novog vrtića, a siguran sam da to nije kraj – rekao je Kovačević. 

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknula je pak kako je uz sve investicije kojih je mnogo, najvažnije zajedništvo prisutno na području općine.

- Uvijek ima onih koji možda misle da se može više, Mile je sam priznao i sama se često pitam jesmo li mogli nešto više, a ima i onih drugih koji su zadovoljni, vide i primijete promjene. Kada se okrenemo u vrijeme iza nas i realno pogledamo na sve ono što je nekada bilo i od vremena Domovinskog rata i od današnjih izazova, vremena kada je općina imala izuzetno niske prihode proračuna pa se nekada moglo sanjati da u jednom mandatu otvoriš jedan vrtić, možemo biti itekako zadovoljni. Danas u ovom vremenu, ako nismo otvorili jedan vrtić godišnje, sami smo nezadovoljni. Mislim da trebamo realno sagledati stvari i čestitati vodstvu općine na svim godinama iza nas, projektima koji se događaju na području Općine Kaptol i svima onima koji slijede, a ja sam sigurna da na području općine slijede veliki i značajni projekti. No ono najvažnije je ovdje prisutno zajedništvo. Zajedništvo svih ljudi koji žive na području Općine Kaptol, vašeg načelnika, općinskog vijeća, sa svim ustanovama i udrugama. Zajedništvo se u Kaptolu osjeti i ono je svakodnevno. Rezultati nisu rezultati rada jednog čovjeka nego su ponovno rezultat tog istog zajedništva svih načelnika, gradonačelnika i županije koje nosi Požeško-slavonsku županiju naprijed – rekla je Jozić.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević istaknula je kako je Općina Kaptol uistinu primjerna općina.

- Prošlo je svega sedam godina otkako gradovi i općine imaju malo jači fiskalni kapacitet koji smo dobili fiskalnim izravnanjima iz proračuna Republike Hrvatske i čestitam Mile jer upravo je Općina Kaptol primjer toga kako se financijski vjetar u leđa dobro iskoristio – rekla je Blažević.

Naposljetku svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja. Nagradu Općine Kaptol dobili su Nada Prkačin, Patrik Jaković i Kristina Rupert, dok su načelnik Mile Pavičić i predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević zahvalnice uručili Caritasu Župe Kaptol, Zvonku Jelušiću te županici Antoniji Jozić. 

IZVOR: pszupanija.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI