Veći dio otuđenog novca vraćen na račun Općine Kaptol

FOTO: 034 portal/ Općina Kaptol

9.3.2023. | 23:29 | Ante Mandarić
Pregleda: 6068

Krajem prošle godine račun Općine Kaptol hakerskim napadom oštećen je u iznosu od 269 tisuća kuna.

Prema neslužbenim informacijama, novac je tada bio otuđen u četiri transakcije, a koje su prema svemu sudeći završile na računima u Sloveniji i Malti.

Krajem prošle godine, točnije 27. i 28. prosinca došlo je do računalne prijevare od strane nepoznatog počinitelja na štetu Općine Kaptol. Iz Općine Kaptol podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog računalne prijevare opisane u Kaznenom zakonu.


Sličnu službenu informaciju objavila je i Policijska uprava Požeško-slavonska. Na Staru godinu izvijestili su kako je u četvrtak, 29. prosinca, 60-godišnjak podnio kaznenu prijavu u kojoj je naveo da “u vremenu od 27. do 28. prosinca 2022. nepoznati počinitelj (ili više njih) računalnom prijevarom s računa Općine Kaptol, u više navrata izvršio prijenos novca na nepoznatog korisnika”.


Nakon našeg upita je li pronađen počinitelj ovog kaznenog djela te je li iznos za koji je Općina Kaptol oštećena vraćen na račun, doznali smo kako je veći dio otuđenih sredstava vraćen na žiro račun Općine.

Više detalja nisu nam mogli iznijeti zbog tajnosti istražnog postupka, a po okončanju istrage o svemu ćemo biti izvješteni, kažu nam iz Općine Kaptol.

Komentar načelnika Mileta Pavičića nismo dobili, ali vjerujemo da će biti zadovoljan tek po povratku preostalog dijela sredstava na općinski račun. Bilo kako bilo i ovo je određeni uspjeh s obzirom na sofisticiranost na koji je samo kazneno djelo počinjeno.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI