Bomba od priloga: Najlakši recept za krumpir zapečen sa sirom


(FOTO: Getty Images)

27.2.2023. | 10:56 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1796

Krumpir se obično servira kao prilog jelima. No uz ovaj recept, koji svoje korijene ima u američkoj gastronomiji, ne treba vam meso. Možete ga poslužiti uz sezonsku salatu i uživati u svakom zalogaju.

Sastojci za 8 osoba:

8 krumpira za pečenje


100 g maslaca


150 ml kiselog vrhnja

150 ml punomasnog mlijeka

400 g naribanog sira po želji

2 mlada luka

sol i papar po želji

Priprema zapečenog krumpira:

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

Očistite krumpire u kori. Ubodite svaki krumpir nekoliko puta vilicom i stavite peći u pećnici oko 45 minuta do sat vremena, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

Odstranite koru od pečenog krumpira i smiksajte ih zajedno s maslacem, kiselim vrhnjem, mlijekom te soli i paprom.

Umiješajte u pire pola naribanog sira pa ga prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali s nešto biljnog ulja.

Preko vrha pospite nasjeckani mladi luk i preostali sir. Stavite peći u pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta dok se sir ne rastopi.

Po želji na vrh možete dodati i nekoliko kriški slanine.

Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
KRUMPIR
HRANA
JELO
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI