Koncertom ispred katedrale požeška Glazbena škola zaokružila bogatu koncertnu sezonu

Koncertom ispred katedrale Glazbena škola Požega zaokružila bogatu koncertnu sezonu
(FOTO: GŠP)

28.5.2024. | 10:44 | Branka Horvat
IZVOR: glazbena-skola-pozega.hr
Pregleda: 2496

U ponedjeljak 27. svibnja s početkom u 20:00 sati na prekrasnom trg ispred katedrale sv. Terezije Avilske u Požegi održan je koncert na kojem su solisti i školski zborovi izveli stilski raznolik i prostoru prilagođen program.U svibnju 2018. godine održao se prvi koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega ispred požeške katedrale. Bio je to prvi koncert na otvorenom, u cijelosti osmišljen i ostvaren snagama djelatnika i učenika škole.

Ove godine su se kao i prijašnjih predstavili svi zborovi naše škole, od najmanjih osnovnoškolaca do srednjoškolskog mješovitog zbora. Svoja dostignuća prezentirali su i ovogodišnji najuspješniji solisti, naši oskarovci, osvajači najviših nagrada na državnom natjecanju kao i laureati međunarodnih natjecanja.Izazovno je i edukativno bilo realizirati koncert na otvorenome zbog snalaženja izvođača u novim uvjetima, uz uvažavanje akustičnih i prostornih specifičnosti.
Svi mladi glazbenici vođeni marljivim mentorima pokazali su zavidnu razinu muziciranja, a dobroj atmosferi koncerta pridonijela je brojna publika koja je pljeskom snažno podržala i ohrabrila mlade izvođače.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI