NASLOVNADRUŠTVO

17.2.2018. 22:14 | M.B. PREGLEDA: 3792

DVD Velika održalo je večeras 124. redovnu izvještajno-izbornu skupštinu u prostorijama Vatrogasnog doma u Velikoj. Osim vatrogasaca, članova DVD-a te njihove mladeži, skupštini su prisustvovali i općinski načelnik Vlado Boban, večeras i u ulozi člana DVD-a, njegov zamjenik I. Potočanac, dožupan Ž. Jakopović, predsjednik JVP Požeško slavonske županije Ž. Petrović i zapovjednik J. Ugrin, velički župnik M. Sanić, prijateljski DVD-i diljem županije i šire te ostali gosti i suradnici.
Predsjednik DVD-a Velika Ante Adžić na početku se zahvalio svima na odazivu te prigodnim govorom pozdravio sve prisutne. "Imamo zabilježeno 26 vatrogasnih intervencija i 86 ostalih događaja (gdje ubrajamo 27 sahrana, osiguranja, osposobljavanja i vježbe, prijevoz vode, skidanje gnijezda stršljena).


Osim toga, ponosni smo na sudjelovanje u gašenju požara na obali tijekom ljeta 2017. tzv. dislokaciji. Sudjelovali smo s ljudstvom i tehnikom u 1 redovnoj i 2 izvanredne dislokacije.

Sudjelovali smo na zimskom kupu u organizaciji VZ Pakraca i Lipika. Bili smo domaćini općinskog natjecanja za djecu i mladež na kojem smo nastupili s 4 vatrogasna odjeljenja i osvojili sva 4 prva mjesta. Bili smo i domaćini 12. županijskog natjecanja za djecu i mladež koje se održalo na stadionu NK Papuk Velika. Na natjecanju je sudjelovalo preko 500 djece i mladeži. Ovdje je naša ženska ekipa od 6 do 12 godina osvojila 1. mjesto", rekao je Adžić.Osim vjerskih i crkvenih obreda, vatrogasci i članovi DVD-a Velika u protekloj su godini osiguravali brojne manifestacije poput Memorijalnog pohoda na Anđinu baraku, Papučkog cenera. Isto tako, sudjelovali su na mnogim skupštinama prijateljskih DVD-a.

"Kao i prethodnih godina nastavljamo suradnju s TZ Velike i udrugama na području naše općine.

Manifestacije „Vinkovo“, smotra folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“ i „Najduži stol u Hrvata“ u organizaciji TZ Velike, Udruge Veličanka i KUD-a Ivan Goran Kovačić.nezaobilazni su događaji u kalendarima žitelja naše općine, pa tako i u našem, jer surađujemo u organizaciji istih", rekla je tajnica DVD-a Velika Z. Adžić.Načelnik Boban kazao je kako mu je posebno drago što ste se svi pozvani odazvali na skupštinu te naglasio da toga ne bi bilo da ekipa nije organizirana. "U Velikoj opstajemo jer smo svi povezani od udruga do organizacija, držimo se zajedno i kad je fešta i kad su tu problemi. Nadam se da će DVD-i opstati jer vatrogastvo je neophodno za sva mjesta. Moram napomenuti da smo prijavili projekt energetske obnove ovog Vatrogasnog doma te se nadamo da ćemo ga ostvariti. Drago mi je da se kupuje oprema i ulaže se u sigurnost vatrogasaca te da ćemo i dalje raditi na obuci mladih, stvoriti od njih vatrogasce i zadržati ih ovdje", rekao je Vlado Boban."Mi u županiji respektiramo i znamo da je dobro vatrogastvo nešto što zajednici treba. Žao nam je što u proteklom periodu nismo više financijski mogli podržati vatrogasce. Iskoristio bih ovu priliku da kažem kako se u travnju otvara natječaj za mjeru 7.4. baš s ciljem financiranja dječjih vrtića i vatrogasnih domova te će se moći javiti na taj natječaj i ostvariti neka sredstva. Županija vodi brigu o vatrogastvu s raznim mjerama, no to je ipak nešto što se ne može riješiti odjednom", govori dožupan Jakopović.Nakon govora, zahvala i podnošenja izvješća, DVD Velika podijelio je Spomenice, Vatrogasne plamenice, medalje, uvjerenja te zahvalnice svojim članovima i suradnicima, nakon čega je uslijedila večera te zabava uz glazbeni sastav "Prestige".

 Tagovi: dvd velika, skupština, velika, vatrogasci, članovi, mladež

48 SATI NA 034PORTALU

.

Izgubio kontrolu nad kamionom i sletio u putni kanal

.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Mikić u Cerniku

.

Prometna nesreća u Orljavskoj ulici u Požegi

.

Potpisan Ugovor kojim se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Požeško-slavonske županije za „studentski vlak“

.

16-godišnji Marko Pavlica osvojio 2. Pakrac Open

.

Bijeli iz Mihaljevaca uvjerljivi protiv Dinama iz Vidovaca !! I dalje su na čelu tablice

.

U kolovozu koeficijent razriješenosti kaznenih djela za PU požeško slavonsku iznosi 100%

.

2. Diljska gljivarijada okupila brojne ljubitelje gljiva

.

NOVE KAMERE UČINKOVITE: Naša županija će iduće godine dobiti još kamera za nadzor brzine na novim lokacijama

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Prodajem Banseg Metabo

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

41-godišnji motociklist vozio pijan (1,03 promila) i bez vozačke, dobio uvjetnu kaznu od 16 dana zatvora

.

U pretresu kuće u Pleternici kod 37-godišnjaka pronađena marihuana i oprema namijenjena uzgoju marihuane

.

FOTO: Dan voćara u Lipiku- pekmezijada, pečenje rakije i paneli, 22.9.2019.

.

Ponos Hrvatske, Požežanka Ranka (19), devet godina brine o svojoj obitelji, a sad je počela i studirati

.

U Pakracu susreti osoba s invaliditetom: Sportske igre okupile oko 80 sudionika

.

Vrijeme danas umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom

.

Završno euharistijsko slavlje Biskupijskoga dana u Požegi

.

Šesta Ljetna škola povijesti 2019.

.

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste

.

Uzbudljiva 1. ŽNL - Hoće li danas u Mihaljevcima ostati tri boda i mjesto na vrhu tablice !?

.

2. Lipičko slavonsko sijelo- FOTO

.

Alilovčanin Miroslav Bartolović državni prvak u natjecanju orača u kategoriji ʺPlugovi ravnjaciʺ - predstavljat će RH u Rusiji

.

FOTO: Dan nacionalnih manjina Grada Lipika, 21.9.2019.

.

Danas u ʺPlodovima zemljeʺ pogledajte lipičkog Nizozemca Barta i njegovu rižu u Skenderovcima

.

Uživajte u zadnjem danu ljeta, temperatura danas u Požegi ide i do 23°C

.

Glazbeno-duhovni koncert “Otvorite vrata Kristu 2019“ u dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi 21.9.2019.

.

Izjednačen derbi u Slavonskom Brodu. ʺSkidali smo se u svlačionici gdje su se skidala velika imenaʺ

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste