Zapostavljeni sastojak od 1 kune koji će popraviti okus kavi i umaku od rajčice

FOTO: Stockfood

24.9.2020. | 09:20 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3063

Možete ga i sami napraviti u svojem domu ili kupiti u trgovini za oko 1 kunu po vrećici od 10 grama...

Vanilin šećer nezaobilazni je dio hrvatske kuhinje, odnosno tradicije pečenja kolača. On se najčešće dodaje pri pečenju biskvita i sličnih slastica. No može se staviti u brojna jela i pića te im poboljšati i produbiti okus.

Vanilin šećer zapravo je obični bijeli šećer koji je aromatiziran vanilijom, pa se može dodati pri kuhanju, odnosno u svim situacijama u kojima biste koristili običan šećer. Možete ga i sami napraviti u svojem domu ili kupiti u trgovini za oko 1 kunu po vrećici od 10 grama. 10 neočekivanih upotreba vanilin šećera:


1. Volite jesti slatke kokice? Stavite ga na pečene kokice koje ste ispekli s maslacem. Možete dodati i malo mljevenog cimeta.


2. Pospite ga po vrućoj čokoladi ili kakau.

3.Zasladite njime kavu koju pijete svaki dan. 4. Stavite ga u umak od rajčice kako biste neutralizirali kiselinu iz tih slasnih crvenih plodova.

5. Dodajte u mesne marinade.

6. Zasladite zobenu kašu vanilin šećerom.

7. Ubacite u dresing za salatu zajedno s uljem, limunovim sokom, solju i paprom. 8.Pospite ga po voću prije pečenja u pećnici. Ispecite ga s jabukama, breskvama i šljivama, koje imaju poseban dobar okus kada ih termički obradite u pećnici.

9. Začinite njime pohani kruh.

10. Pospite njime svježe pečene kekse, krafne i druge slastice od dizanog tijesta. Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
TRIK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI