ZADNJA VEČER DEVETNICE GOSPI OD SUZA: ’Kroz suze, šutnju, sjećanja i molitvu mi možemo pronaći svježinu i snagu koja nam je potrebna

1.9.2023. | 10:06

Helena Rukavina

Pregleda: 3874

NOVO

Skupljate kestene? Nakon skupljenih 10 kg slijedi paprena kazna. Oprezno i s češerima, mahovinom, lišćem...
Benefiti razvoja moderne poljoprivredne proizvodnje na znanstveno-stručnom skupu „Pametna poljoprivreda„
U Požegi porslavljen sv. Vinko Paulski
Recept za savršeni jesenski ručak s pancetom i kestenima
Pogledajte tjednu ponudu poslova na području naše županije
Dvije djevojke ’operiraju’ po Požegi, policija ih u sred bijela dana uhvatila kako prose novac u centru grada
Sinoć zaustavljen pijani vozač (24) s 2,12 promila, a jučer su se dogodila i dva bijega s mjesta prometne nesreće
Provala u kuću i dvorišne zgrade, tučnjava u centru grada, dragovoljna predaja oružja...
Ususret dječjem tjednu prepunom aktivnostima: „Ljubav djeci prije svega“
Učenici Obrtničke škole Požega osvojili MEĐUNARODNI GRAND PRIX – BUDI UZOR 2023.

1.9.2023. | 10:06 | Helena Rukavina
Pregleda: 3874

I ove godine 31. kolovoza, na posljednji dan devetnice Gospi od Suza, na brijeg kraj pleterničke župne crkve, skupilo se preko 30 000 vjernika iz više od 50 župa sjevernog dijela Hrvatske, kako bi sudjelovalo na središnjem misnom slavlju koje je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, te msgr. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup i metropolit predsjednik HBK-a. Misno slavlje je kao i svake godine započelo procesijom u kojoj je nošen lik Gospe od Suza.”Sjećanja su poput čarobnih kapi za oči koje nam baš poput suza čiste oči, naš duhovni vid, kroz sjećanja se oslobađamo zaborava i vraćamo se svojim korijenima kroz njih dolazimo do svježine naših početaka, očisti nam majko od suza oči kapima sjećanja da se vratimo svježini naših duhovnih korijena kroz sjećanja na naše duhovne početke i borbe, naša susretanja s Bogom i trenutke duhovnih uspona i padova. Mi se obnavljamo, postajemo sposobniji za iskrenu molitvu i pokoru. Vraćamo se korijenima same Crkve. Majko, očisti naše oči kapima pamćenja.Marija plače suze, koje liječe našu dušu. To su suze koje poput kapi za oči daju povjerenje, nadu i utjehu zbog sjećanja koje je sacuvana u njima. Sjećanje na Božje milosrđe. Marija plače pokazujući nam svoje srce, a suze koje se rađaju iz njega i vode k njemu ukazuju na prisutnost Boga s nama i potiču nas da podignemo pogled prema Kraljestvu Božjem, koje nam tiho dolazi u susret i diskretno nastavlja rasti.“ -istaknuo nam je msgr. Dražen Kuteša, Zagrebački nadbiskup i metropolit predsjednik HBK-a.Osim za vrijeme devetnice Gospi od Suza, svetište živi kroz cijelu godinu. Svaki hodočasnik dobro je došao, svaki putnik primljen je kao dragi gost grada Pleternice. Devetnica je razdoblje kada Pleternica kroz devet dana živi suživot sa hodočasnicima čiji koraci preplave Pleternicu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI