ŠESTA VEČER DEVETNICE GOSPI OD SUZA- Sv. Augustin kaže da ’Onaj tko zna kako dobro moliti, zna dobro živjeti.’

29.8.2023. | 10:33 | Helena Rukavina
Pregleda: 4464

Sv. Augustin kaže: " Molitva je ključ spasenja, onaj tko dobro moli taj dobro i živi; onaj koji živi dobro taj i umire dobro; i onomu koji dobro umire sve dobo završava."

U tijeku je devetodnevna duhovna priprema za proslavu blagdana Gospe od Suza u njezinu svetištu u Pleternici . Devetnica Gospi od Suza traje još tri večeri. Program u svetištu svakoga dana započinje u 18 sati molitvenom krunicom. Tijekom svete mise svećenici su na raspolaganju za svetu ispovijed. Dok euharistijsko slavlje svake večeri počinje u 19 sati. Nakon svete mise, svake večeri druga župa održava klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.
RASPORED SVETIH MISA NA BLAGDAN GOSPI OD SUZA:


10:00 Ivan Brekalo i ob, Martin Bonić ( MISA ZA BOLESNIKE I PODJELA BOLESNIČKOG POMAZANJA)

15:00 Prilika za sv. ispovijed

16:00 Jozo Pavković

18: pobožnost krunice i program uoči sv. Mise

19: Središnje euharistijsko slavlje u zajedništvu s dijecezanskim biskupom predvodi msgr. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup, metropolit i predsjednik HBK

- zavjetna procesija

Drago Tomić, Marijan Aladrović, u zahvalu za IvanaSvi koji ne možete hodočastiti u hrvatsku Sirakuzu, molitveno ozračje devetnice možete svake večeri pratiti uživo na Facebook kanalima te Laudato TV.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI