Tradicionalni susret u Gradskoj kući: “Zahvalni na suradnji i svemu što se čini kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana”

FOTO: pleternica.hr

30.8.2023. | 11:05 | pleternica.hr
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 1457

Grad je kao i svake godine aktivno uključen u pomoć pleterničkoj župi, odnosno Svetištu Gospe od Suza, posebice u danima prije i za vrijeme trajanja Devetnice kada Pleternicu i njeno Svetište posjeti velik broj ljudi. Tradicionalno kao i svake godine upriličen je susret sa predvoditeljem misnih slavlja, rektorom svetišta i župnim vikarom.

– Zahvaljujem našem dominikancu p. Anti Gavriću koji je naš dragi ovogodišnji i gost i propovjednik na divnim riječima koje čujemo svih ovih dana na našem brijegu Gospe od Suza kao i rektoru svetišta Antunu Ćorkoviću i našem vikaru Luki Čačiću na suradnji koju imamo i svemu što čine kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Ćorković je također istaknuo kako je suradnja izvrsna te zahvalio Gradu na svim ovogodišnjim aktivnostima. – Puno toga je učinjeno i zato naš brijeg ima jedan poseban značaj u srcima hodočasnika – navodi.

Ovo je prvi duži posjet patera Gavrića Pleternici. – Iako znam o Devetnici puno i bio sam jednom ovdje, ipak kada je čovjek duže vremena dobije širu sliku ljepote okupljanja i zajedništva tokom ovih devet dana – zaključio je.

Nakon susreta u Gradu organiziran je posjet knjižnici i Muzeju bećarca.

(IZVOR: www.pleternica.hr)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI