Za doručak, ručak ili večeru: Recept za pečena jaja, kobasice i sir iz pećnice za cijelu obitelj

FOTO: Getty Images

22.11.2021. | 09:16 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1634

Složenac od pečenih jaja, kobasica, sira i hrskavog kruha popularno je jelo u Americi za doručak ili brunch. Zapravo, ovo jelo može se jesti u bilo koje vrijeme dana i noći...

Postupak za pripremu ovoga složenca vrlo je jednostavan, ali traje. Najteži dio? Čekanje da se jaja ispeku do kraju u pećnici.

Sastojci:


400 grama kruha
400 grama kobasica po želji
250 grama svježeg špinata
120 ml mlijeka
100 grama topivog sira
12 jaja
1 luk
malo maslinova ulja
sol i papar po želji


1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Narežite kruh na kocke otprilike iste veličine te ih pokapajte s nešto maslinova ulja. Stavite ih u pećnicu na desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu koricu. Izvadite ih iz pećnice i stavite sa strane da se ohlade.


3. U loncu prepirjajte luk nasjeckan na komadiće i narezane kobasice. Pirjajte sve zajedno oko desetak minuta.

3. Maknite lonac s vatre, ubacite špinat i miješajte dok ne povene.

4. U posebnoj zdjeli istucite jaja, mlijeko, malo soli i papra.

5. U smjesu s jajima dodajte hrskavi kruh i kobasice, te sve dobro promiješajte. Prebacite smjesu u posudu za pečenje. 

6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok jaja ne budu pečena do kraja.

7. Pred kraj pečenja pospite naribani sir po vrhu složenca i pustite da se zapeče.

8. Poslužite uz salatu po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI