RECEPT DANA: Pečena piletina koja se topi u ustima

RECEPT DANA: Pečena piletina koja se topi u ustima

Zapečena piletina
(FOTO: Pun kufer)

19.11.2022. | 08:53 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 4468

Sporo pečena piletina slavne kuharice recept je na koji ćete se vrlo vjerojatno nakačiti čim ga prvi put isprobate. Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu, nego i zbog toga što grije osjetila poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s češnjakom koji otpušta prekrasne arome formula su slasti...

Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.

Sastojci za pile s limunom i češnjakom:

1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinovog ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
PEČENA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI