Vidoviti Ronko

FOTO: Ustupljena fotografija/ TZ Grada Požege

15.9.2023. | 11:36 | Redakcija 034
Pregleda: 17206

S obzirom na interes javnosti oko "Afere prsten" u kojoj je javnost upoznata s određenim informacijama koje je, prema riječima Tomislava Đuraka, jedna od kandidatkinja na natječaju za izbor i imenovanje ravnatelja Gradskog muzej Požega, konkretno Marijana Matijević Pejić napravila kao vježbenik, zanimalo nas je zbog čega u vezi sa svim navedenim spoznajama tadašnji gradonačelnik Požege, Zdravko Ronko, nije obavijestio policiju ili Državno odvjetništvo Republike Hrvatske?

Odgovorio nam je kratko, britko i rezolutno:

"Dajte molim vas, pa da sam to 2013. prijavio policiji ili podnio kaznenu prijavu, Marijana Matijević Pejić danas bi bila ravnateljica Požeškog muzeja, jer bi oni, siguran sam u to, konstatirali kako „…..nema osnovane sumnje…..“ i to odbacili.


Zato tad i procijenih kako je „…svrsishodnije…“ za ovakvu gnusnu amoralnost radije postići dogovor i odmaknuti takve od mjesta gdje bi se mogli činiti i puno veći „zločini“, nego li to, tek tako olako prepustiti „nadležnima“ da popeglaju.


Kao što vidite, uspio sam u tom naumu punih deset godina, a kako se čini biti će i za narednih stotinu pa makar to bila i predsjednica Katarine Zrinske.

Isto tako da vam odgovorim, ako ste možda i pomislili kako sam trebao prijaviti one i ono što se dešava u onoj jazbini unutar zgrade „Sokola“, zvučnog li naziva „numizmatičko društvo“i kako se tamo sastaju tzv. „nalaznici-tragači“opremljeni modernim detektorima za pronalazak bogatog hrvatskog arheološkog blaga kako bi ga pripremali za tržište, grdo ste se prevarili ……

Ponavljam vam još jednom, dajte molim vas, pa zašto bi ja to činio? Konzervatori i policija su vrlo dobro, čak predobro s tim upoznati gotovo više od četvrt stoljeća, upitajte njih!"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI