Većina nas ove namirnice stavlja u hladnjak, no vrhunski kuhari kažu drugačije


(FOTO: ordinacija.vecernji.hr)

10.12.2019. | 10:40 | ordinacija.vecernji.hr
IZVOR: ordinacija.vecernji.hr
Pregleda: 2717

Zašto maslac ne bi trebao biti u hladnjaku? Pa tko voli, ili tko uspije, razmazati maslac na kruh koji je tvrd kao kamen?

Ovo su namirnice koje šefovi kuhinja nikada ne stavljaju u hladnjak;

1. KEČAP


"Ako je kečap bio u hladnjaku ja uvijek probam je li se promijenio okus. On ima svoje prirodne kiseline zbog kojih bez problema može stajati u kuhinjskom elementu. Ako ga ne koristite često, najbolja je opcija staviti ga u hladnjak, ali morate znati da će se okus promijeniti.", napominje Michael Schulson, osnivač Schulson Collective.


2. MOZZARELLA

"Ona će u hladnjaku postati jako tvrda i izgubiti svoju prekrasnu strukturu i okus", tvrdi Melissa O'Donnell, glavni šef u restoranu Seven Seeds

3. JAJA

"Kada sam odrastala moja majka nikad u hladnjak nije stavljala jaja, a ja sam primijetila da ona imaju čudan, ustajali okus. Kod kuće ih držim na policama ali maksimalno tjedan dana nakon kupovine", smatra Michael Beltran, šef i vlasnik restorana Ariete and Chug's.

4. KOŠTIĆAVO VOĆE

“Sezona koštićavog voća poput breskvi, šljiva, nektarina i marelica traje jako kratko, kada se beru i šalju u dućane. Najbolje ih je jesti kad su svježe, a ako se stave u hladnjak postati će mekane. Možete ih čuvati u hladnjaku ako od njih planirate napraviti kolač ili kompot. Možete ih staviti u ​​zamrziva​č samo u komadima, kao dio deserta, nikako cijelu voćku", savjetuje Jet Tila, šef i TV voditelj.

5. MAJONEZA

“To se odnosi samo na one komercijalno proizvedene, a ne na domaći proizvod. Kiseline u majonezi usporavaju razvoj bakterija pa hlađenje nije potrebno. Baš kao što je slučaj s maslacem, i majoneza je puno bogatijeg okusa ako se skladišti na sobnoj temperaturi", smatra Rusty Bowers, vlasnik Pine Street Market an Chop Shopa.

6. RAJČICE

"Njih nikada ne stavljate u hladnjak. Na sobnoj će temperaturi rajčica sazrijevati tijekom čega će se svi sokovi pomiješati i ravnomjerno rasporediti po njoj. Ako je čuvate u hladnjaku okus neće biti približno savršen a ona će ostati tvrda", savjetuje Jason Bergeron, šef Chroma Modern Bar+ Kitchen, Canvas Restaurant & Market, and Park Pizza & Brewing Company

7. MASLAC

"Ima li što na ovom sv​i​jetu napornije od razmazivanja tvrdog maslaca po kruhu?! Ako ga čuvate na sobnoj temperaturi, uvijek vam je pri ruci, spreman za korištenje", izjavila je Biran Landry, šef i vlasnik restorana Jack Rose and Marsh House

8. ČOKOLADA

"Mnogo je onih koji čokoladu drže u hladnjaku jer vjeruju da će tako dulje trajati. Ali događa se upravo suprotno – uništava se tekstura, aroma i okusi ove savršene poslastice", zaključuje Diego Oka, šef restorana La Mar by Gaston Acurio.

(IZVOR: www.ordinacija.vecernji.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI