U Njemačkoj kilogram brašna tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj, jeftinije je i meso te povrće

Usporedba cijena u HR i D
(FOTO: google)

28.9.2018. | 09:49 | Ante Mandarić
Pregleda: 10529

Nije tajna da je u Hrvatskoj poskupljenje gotovo svakodnevno, od goriva pa nadalje, no cijene hrane kod nas su, za naš standard, doista previsoke. Često u raznim medijima možemo pročitati kako se djeca, pogotovo osnovnoškolska, loše hrane te im u redovnu prehranu ne ulaze voće i povrće. Ta činjenica nije niti čudna s obzirom na to da su upravo cijene voća i povrća u Hrvatskoj doista visoke, malo tko si može priuštiti kupnju istih u centrima, a na tržnici su cijene još i veće. Neki od vas imaju sreću da žive u kućama pa imaju mjesta za svoj vrt, većina onih koji žive u stanovima nema tu mogućnost.

Hrvati su skloni odlasku u šoping u susjednu Bosnu i Hercegovinu ne samo po špeceraj, već i po namještaj, stolariju i ostale potrepštine. Kako stvari stoje, mogli bismo uskoro u šoping odlaziti i u Njemačku jer su njihove cijene itekako niže od naših. Jedan kilogram brašna u Hrvatskoj ćemo platiti 4,99 kn, a u Njemačkoj 1,44 kn. Kilogram mrkve ćete kod nas platiti 8,99 kn, a u Njemačkoj 3,73 kn. Ove cijene su čak i tri puta niže nego u Hrvatskoj, a ovdje se baziramo samo na prehranu.
Cijene odjeće, automobila, namještaja i ostalih potrepština u Njemačkoj su također dosta jeftinije nego u Hrvatskoj. Gotovo da nam je postalo nemoguće bilo što si priuštiti u svojoj državi, pa i po gaće moramo odlaziti u tuđe države.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI