U Njemačkoj kilogram brašna tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj, jeftinije je i meso te povrće

Usporedba cijena u HR i D
(FOTO: google)

28.9.2018. | 09:49 | Ante Mandarić
Pregleda: 9349

Nije tajna da je u Hrvatskoj poskupljenje gotovo svakodnevno, od goriva pa nadalje, no cijene hrane kod nas su, za naš standard, doista previsoke. Često u raznim medijima možemo pročitati kako se djeca, pogotovo osnovnoškolska, loše hrane te im u redovnu prehranu ne ulaze voće i povrće. Ta činjenica nije niti čudna s obzirom na to da su upravo cijene voća i povrća u Hrvatskoj doista visoke, malo tko si može priuštiti kupnju istih u centrima, a na tržnici su cijene još i veće. Neki od vas imaju sreću da žive u kućama pa imaju mjesta za svoj vrt, većina onih koji žive u stanovima nema tu mogućnost.

Hrvati su skloni odlasku u šoping u susjednu Bosnu i Hercegovinu ne samo po špeceraj, već i po namještaj, stolariju i ostale potrepštine. Kako stvari stoje, mogli bismo uskoro u šoping odlaziti i u Njemačku jer su njihove cijene itekako niže od naših. Jedan kilogram brašna u Hrvatskoj ćemo platiti 4,99 kn, a u Njemačkoj 1,44 kn. Kilogram mrkve ćete kod nas platiti 8,99 kn, a u Njemačkoj 3,73 kn. Ove cijene su čak i tri puta niže nego u Hrvatskoj, a ovdje se baziramo samo na prehranu.
Cijene odjeće, automobila, namještaja i ostalih potrepština u Njemačkoj su također dosta jeftinije nego u Hrvatskoj. Gotovo da nam je postalo nemoguće bilo što si priuštiti u svojoj državi, pa i po gaće moramo odlaziti u tuđe države.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI