NASLOVNADRUŠTVO
U Lipiku otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj 2019.“

FOTO: Lipički Kompas

U Lipiku otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj 2019.“

23.3.2019. 08:45 | compas.com.hr IZVOR: Lipički Compas PREGLEDA: 610

Osnovna škola Lipik, pobjednik prošlogodišnjeg natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ 22. ožujka je bila domaćin otvorenja ovogodišnjeg natječaja i popratnog motivacijskog stručnog skupa naziva “Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama , centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Požeško- slavonskoj županiji“

Jučerašnji skup, kojeg su zajednički organizirali Osnovna škola Lipik i Hrvatska radiotelevizija pod pokroviteljstvom grada Lipika i Požeško-slavonske županije, dio je velikog obrazovno-ekološkog projekta „Najljepši školski vrtovi“ koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 25 godina. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.
Na samom početku današnjeg skupa u lipičkoj osnovnoj školi, kojeg je vodio poznati televizijski voditelj Davor Meštrović, okupljene je pozdravila ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač.

„Mi kao škola sudjelujemo u nizu projekata, a ovaj je svakako jedan od najljepših. Stoga mi je posebno zadovoljstvo da se u našoj školi otvara novi natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“. U prošloj smo sezoni dobili zlatnu povelju, a to smo uspjeli upravo zbog toga što smo uz mnogo rada, truda, zajedničke energije i entuzijazma iz gotovo ničega napravili nešto veliko, što je stručno povjerenstvo i prepoznalo.“, rekla je ravnateljica te dodala kako je ova nagrada bila kruna njihova zajedničkog rada, svih učenika i djelatnika.

Skupu se obratio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je istaknuo da se Lipik usmjerava u pravcu zdravog življenja i pozitivne atmosfere, napomenuvši kako nagrada koju je dobila Osnovna škola Lipik svakako služi na ponos i čast i Gradu Lipiku te svim njegovim stanovnicima.„Svakako smo zadovoljni što naše županijske ustanove, poput Osnovne škole Lipik imaju jedan napredan pristup, u ovom slučaju prema prirodi. Vidi se da nastavnici ove škole s puno ljubavi rade s djecom i trude se da se ta mladost vrati prirodi, da se vrati nečemu što je vizualno lijepo, da se osjećaju korisnima. I na tom tragu, kada prenose svoje znanje prema najmlađima, tada dođu i ovakvi prekrasni rezultati.“, rekao je požeško-slavonski dožupan Vedran Neferović te pri tome istaknuo kako Lipik ima perspektivu postati „Opatijom kontinentalnog turizma“ s obzirom i na to da se grad kontinuirano vizualno mijenja u pozitivnom aspektu, što se itekako primjećuje, napose kad se dolazi iz drugih mjesta.

Na skupu u Lipiku je prezentiran dosadašnji rad projekta „Najljepši školski vrtovi“, a moglo se čuti i nekoliko korisnih prezentacija vezanih uz uređenje vrta, ali i vidjeti iskustva nekih pobjedničkih ustanova.Događaj su svojim nastupom uveličali i učenici lipičke osnovne škole: dramska skupina pod vodstvom učiteljice Ane Knežević, plesna skupina 2. razreda učiteljice Zorice Novokmet te učenik šestog razreda Marko Franković s pjesmom o tajnama školskog vrta.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem natjecanju „Najljepši školski vrtovi“ vrt Lipičke škole proglašen je najljepšim, a OŠ Lipik je za to nagrađena Zlatnom poveljom, novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kuna, visokotlačnim čistačem Kärcher i zastavom „Najljepši školski vrt“.
Tagovi: škole, vrtovi, natječaj, rh, lipik

48 SATI NA 034PORTALU

.

TK Požega organizira besplatnu ljetnu školu tenisa do početka srpnja do kraja kolovoza

.

Podsjetnik - odvoz kartona i papira

.

Davor Huška: Sve manje u politici, sve više u znanosti, ali o odlasku iz Pakraca ne razmišljam

.

Najbolje odojke na ražnju ispekli ZDS Čolić, Mladež iz Gučana i Antik i osvojili vrijedne nagrade

.

Biskupijski susret ministranata u Požegi

.

Upravljao za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta i pod utjecajem alkohola

.

Marin Rončević poručio: ʼČekamo transplantaciju, ali vaša i naša Mila je dobroʼ

Zajam i financijska pomoć po niskoj kamatnoj stopi

Prijavite se za hitne kredite

Prijavite se za hitne kredite

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Natjecanje pomlatka i mladeži VZ Pakrac Lipik u Donjoj Obriježi

.

Sutra 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

.

Održan malonogometni turnir u Kaptolu

.

Odličan nastup Krešimira Valentića (AK Požega) na ʺNaturel Velebit Ultra Trailu 2019ʺ!

.

HPD Gojzerica Požega u pohodu po Rumunjskoj: Obišli Transilvaniju i osvojili Karpate

.

Vrijeme danas sunčano i vruće

.

U Lipiku i Pakracu položeni vijenci povodom Dana državnosti

.

Obavijest Tekije d.o.o. o zamućenje vode

.

Čestitka gradonačelnika Lipika Vinka Kasane

.

Čestitka župana Tomaševića povodom Dana državnosti

.

Svi učenici osnovnih škola s područja Grada Požege dobit će besplatne radne bilježnice

.

U povodu Dana državnosti RH položeni vijenci na Trgu 123. brigade u Požegi

.

Boban Gabrijel prešao u nogometni klub Šerif

.

Danas sunčano i u većini krajeva vruće

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Samo u Požegi- konj na cesti!