NASLOVNADRUŠTVO
U Lipiku otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj 2019.“

FOTO: Lipički Kompas

U Lipiku otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj 2019.“

23.3.2019. 08:45 | compas.com.hr IZVOR: Lipički Compas PREGLEDA: 520

Osnovna škola Lipik, pobjednik prošlogodišnjeg natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ 22. ožujka je bila domaćin otvorenja ovogodišnjeg natječaja i popratnog motivacijskog stručnog skupa naziva “Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama , centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Požeško- slavonskoj županiji“

Jučerašnji skup, kojeg su zajednički organizirali Osnovna škola Lipik i Hrvatska radiotelevizija pod pokroviteljstvom grada Lipika i Požeško-slavonske županije, dio je velikog obrazovno-ekološkog projekta „Najljepši školski vrtovi“ koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 25 godina. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.Na samom početku današnjeg skupa u lipičkoj osnovnoj školi, kojeg je vodio poznati televizijski voditelj Davor Meštrović, okupljene je pozdravila ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač.

„Mi kao škola sudjelujemo u nizu projekata, a ovaj je svakako jedan od najljepših. Stoga mi je posebno zadovoljstvo da se u našoj školi otvara novi natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“. U prošloj smo sezoni dobili zlatnu povelju, a to smo uspjeli upravo zbog toga što smo uz mnogo rada, truda, zajedničke energije i entuzijazma iz gotovo ničega napravili nešto veliko, što je stručno povjerenstvo i prepoznalo.“, rekla je ravnateljica te dodala kako je ova nagrada bila kruna njihova zajedničkog rada, svih učenika i djelatnika.

Skupu se obratio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je istaknuo da se Lipik usmjerava u pravcu zdravog življenja i pozitivne atmosfere, napomenuvši kako nagrada koju je dobila Osnovna škola Lipik svakako služi na ponos i čast i Gradu Lipiku te svim njegovim stanovnicima.„Svakako smo zadovoljni što naše županijske ustanove, poput Osnovne škole Lipik imaju jedan napredan pristup, u ovom slučaju prema prirodi. Vidi se da nastavnici ove škole s puno ljubavi rade s djecom i trude se da se ta mladost vrati prirodi, da se vrati nečemu što je vizualno lijepo, da se osjećaju korisnima. I na tom tragu, kada prenose svoje znanje prema najmlađima, tada dođu i ovakvi prekrasni rezultati.“, rekao je požeško-slavonski dožupan Vedran Neferović te pri tome istaknuo kako Lipik ima perspektivu postati „Opatijom kontinentalnog turizma“ s obzirom i na to da se grad kontinuirano vizualno mijenja u pozitivnom aspektu, što se itekako primjećuje, napose kad se dolazi iz drugih mjesta.

Na skupu u Lipiku je prezentiran dosadašnji rad projekta „Najljepši školski vrtovi“, a moglo se čuti i nekoliko korisnih prezentacija vezanih uz uređenje vrta, ali i vidjeti iskustva nekih pobjedničkih ustanova.Događaj su svojim nastupom uveličali i učenici lipičke osnovne škole: dramska skupina pod vodstvom učiteljice Ane Knežević, plesna skupina 2. razreda učiteljice Zorice Novokmet te učenik šestog razreda Marko Franković s pjesmom o tajnama školskog vrta.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem natjecanju „Najljepši školski vrtovi“ vrt Lipičke škole proglašen je najljepšim, a OŠ Lipik je za to nagrađena Zlatnom poveljom, novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kuna, visokotlačnim čistačem Kärcher i zastavom „Najljepši školski vrt“.
Tagovi: škole, vrtovi, natječaj, rh, lipik

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Biskup Škvorčević na Veliku subotu pohodio sjedište Caritasa, Caritasovu kuhinju i obitelji u potrebi

.

Subotnja šetnja Požegom 20.4.2019.

.

Obred Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

[U tijeku] Obiteljski dan na Ergeli

.

Održan sastanak ministra uprave sa županima i predstavnicima županija

.

Proljetna deratizacija na području Općine Kaptol

.

Veliki petak na požeškoj Kalvariji

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Danas pretežno vedro i iznadprosječno toplo

.

Nakon Velikog petka dvije prometne s četiri ozlijeđene osobe

.

Gostovao urednik tjednika Kronika požeško-slavonska

.

Ozbiljna iskušenja za Požegu i BSK

.

Predali policiji automatsku pušku s četiri spremnika, četiri ručne bombe i ukupno 567 komada streljiva

.

Misa večere Gospodnje u požeškoj Katedrali

.

Blagdan Velikog petka: Prisjećanje na Isusove muke i smrt

.

Pakrac: Filmovi u kinu ovog vikenda (19.4. - 22.4.)

.

Tehnička škola Požega odlična na 14. Državnom natjecanju i smotri ʺOpisujemo sustaveʺ

.

Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali

.

PU požeško slavonska moli sve sudionike u prometu na povećan oprez tijekom blagdana Uskrsa

.

PAKRAC KAO BRDSKO-PLANINSKO PODRUČJE: Kandidiran projekt izgradnje nove prometnice

.

Proslava sv. Juraja Mučenika, zaštitnika župe Donji Čaglić

.

Danas će prevladavati sunčano i iznad prosječno toplo vrijeme

FOTONALAZ

Posljednji tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“