TUGA I OČAJ U SLAVONIJI NAKON STRAŠNE OLUJE: ’Ja nemam majstora, nemam čim platiti’

FOTO: ILUSTRACIJA (fotografija nije povezana s događajem)

30.7.2023. | 13:36 | dnevnik.hr
IZVOR: dnevnik.hr
Pregleda: 23249

Čitatelji ocijenili:

1

Pogled s visine, otkriva veliku štetu u slavonskim selima. Tuga i očaj. Marko s bolesnom suprugom živi u skromnoj kući, a sada pokazuje da je i to malo što su imali – uništeno.

"Ne znam što više. Kud više... u Božje ruke. Pomoći nema nikakve. Kako ću se ja popet gore. Kako? To treba komplet sve. Ja imam crijep. Ja imam dasku. Ja imam ekser. Ja nemam majstora. Nemam čim platiti", rekao je Marko Kavrinović.

Obitelj Zuber sama je zasukala rukave i obnavljaju ono što mogu,ali za veće popravke, morali su do susjedne države.


"Iz Bosne. Da. Ovdje nema nitko", poručila je Nada Zuber i na pitanje reportera plaća li radnike uredno, odgovorila je: "Plaćam, normalno, što ću."


Glavne su ceste očišćene, ali mnogi još uvijek jedva ulaze u svoje domove i postaje im sve jasnije - obnova će potrajati duže vremena.

"Uistinu se nevjerojatna čini šteta koju je ovo nevrijeme napravilo. Od čupanja ovakvih velikih, ogromnih stabala, doiskrivljavanja stupova električne rasvjete, do kidanja samih krovova na kućama", donosi dnevnik.hr.

Mještani traže pomoć. Iako kucaju na vrata institucija, no kada je riječ o eventualnoj odšteti, za sada se snalaze sami.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI