POGODILA NAS JE NAJVEĆA OLUJA U RH OD 19. STOLJEĆA: U Pleternici i okolici i dalje traje sanacija nastale štete

FOTO: Facebook/ Ustupljene fotografije

23.7.2023. | 12:07 | A.L.
Pregleda: 10262

U srijedu Pleternicu i okolna mjesta zahvatilo je strašno olujno nevrijeme, nevrijeme za koje stari mještani govore da takvo nešto još nikada nisu vidjeli u svome postojanju. Nosilo je sve pred sobom, čupalo je stabla iz korijena. Brojni stanovnici ostali su bez krovova, a možemo reći kako su neki stanovnici ostali gotovo bez cijelih kuća.


PLETERNICA

Da oni najstariji mještani ovog područja doista nisu mogli vidjeti ovako strašnu oluju, potvrđuje i glavna ravnateljica DHMZ-a Branka Ivančan – Picek. Naime, kako je izvjestila, Hrvatsku je poharala oluja koja je po svom intenzitetu i razmjerima bila najveća na području Hrvatske otkako postoje meterološka mjerenja, od sredine 19. stoljeća.GRADAC


Neki su prošli sa manjom materijalnom štetom, a nekima su nažalost uništene brojne godine truda i ulaganja. Nakon olujnog nevremena na teren su izišle sve žurne službe, ali štete su ogromne i još uvijek traje sanacija. Oluja je protutnjala i brojnim drugim mjestima u Požeško-slavonskoj županiji te je iza sebe ostavila trag koji će nažalost biti vidljiv još dugo vremena.


RATKOVICA

Proglašenje elementarne nepogode očekuje se početkom nadolazećeg tjedna, a prijave za Pleternicu i okolicu vršit će se u prostorijama Gradske uprave (Trg hrvatskih branitelja 1, prizemlje). Za prijavu štete obavezno ponesite: dokaz o vlasništvu, osobne iskaznice, iskaznicu tekućeg računa, fotografije oštećene imovine, a za poljoprivredu dodatno dokaz o prijavi potpore/poticaja.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI